Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Recenzie : Hotel Alpin Poiana Brasov

Iote ca primul articol de turism si calatorii aterizeaza in cadrul AproapeMasini. Am fost la Hotel Alpin in Poiana Brasov, si am considerat ca merita sa scriu despre el. Iata ce a iesit, in randurile ce urmeaza.



Am avut oportunitatea sa merg pana in Poiana Brasov. Nu voi vorbi despre Poiana in sine, deoarece nu este pe stilul meu. O statiune clasica pentru familisti cu bani, un loc dominat de partii de schi, facilitati de schi, locuri de joaca pentru copii si hoteluri de 4 stele.


Iar Hotel Alpin este un exemplu clasic de hotel de 4 stele, un hotel unde am poposit timp de 1 weekend. Cum am ajuns in Poiana Brasov? Nu vrei sa stii.



Daca majoritatea hotelurilor din statiune sunt inghesuite la baza muntelui Postavaru, Hotel Alpin este Muntele Postavaru. De departe cel mai mare hotel din statiune, acesta vegheaza de la inaltime tot ceea ce se intampla in locatia pe cat de frumoasa, pe atat de scumpa.


Care este prima impresie pe care ti-o lasa Hotel Alpin Poiana Brasov?


Hotelul este absolut imens iar la prima intalnire este incurcat si complex. Chiar daca am fost intampinati de angajati de 5 stele, la o receptie care are un serviciu separat de Concierge, grupul cu care am fost a avut dificultati in a gasi camerele. Hotelul are 12 etaje iar receptia, care se afla la intrarea din parcare, se afla la etajul 6. Deci, de la receptie mai ai 5 etaje dedesubt si inca 6 deasupra. Etaje impartite in 3 arii, cu 3 intrari care duc spre 3 locuri diferite.


Te-ai pierdut pana acum?



Atunci trebuie sa iei o gura de aer proaspat, de la balconul fiecarei camere. Eu am avut vedere „la ocean”, dar pe partea cealalta a hotelului aveai vedere catre intreaga statiune. Oriunde te-ai caza, ai parte de un spectacol al naturii. Oriunde te-ai caza, iti poti servi cafeaua si tigara de dimineata in mare stil. Cat despre dormit si conditiile din camere, voi vorbi mai tarziu.


Asta pentru ca vreau sa vorbesc putin despre facilitatile oferite de Hotel Alpin. Din moment ce am fost in Septembrie in Poiana Brasov, activitatile pe care le poti face sunt foarte limitate asa ca trebuie sa te indrepti spre ceea ce ofera hotelul unde te-ai gandit sa arunci un sac de bani in schimbul a unei camere de dormit. Esti in Poiana Brasov, nu ai ce face in extra-sezon. Daca erai in Ardeal sau Maramures, puteai sa bei o palinca sa para totu’ mai distractiv. Daca erai la mare, probabil ca trezeai la 6 dimineata cu „Vara Manelelor 2018 – 16 melodii, 16 hituri”. Daca erai prin Bucovina, probabil ca iti faceai cruce la ceea ce citesti acum, ca doar esti automat undeva intr-o biserica.



Cat despre facilitati, gasesti 2 escape rooms, o sala de jocuri gen biliard si 1 piscina. Nu incap pe usa de la escape room, la biliard nu ma pricep, asa ca am mers la piscina. Poza este facuta cu telefonul meu, deci nu am editat nimic si nici nu am luat de pe site-ul lor oficial. Desigur, pe langa piscina mai ai si jacuzzi, dus emotional si tot felul de tratamente si masaje. Ar fi mai simplu sa scriu ce nu fac oamenii aia in materie de wellness. Sau poti parcurge un traseu virtual, direct de pe site-ul lor.


Revenind la piscina, aceasta e fix ca in pozele de pe site: mare, incapatoare si gata de distractie. Primesti de la intrare papuci si prosop, tu tre sa vii cu un halat si cu un costum de baie (fanii Bivolaru sau plaja Purcica nu sunt lasati in piscina, din pacate). Ai si 3 jacuzzi-uri care sunt prea mici si prin care sufla un astmatic cu un bat, imitand astfel un hidromasaj. Per total, o experienta faina, mai ales ca piscina e suficient de mare incat sa incapa toata lumea, indiferent de cat de mult intretii McDonald’s-ul in fiecare luna.


Ce mi-a placut cel mai mult la Hotel Alpin? 



Dupa cum am spus mai devreme, voi reveni mai tarziu la partea de camere. Asta pentru ca aici se afla cea mai impresionata parte: Confortul. Oamenii care se ocupa de acest mamut hotelier au inteles ca au o clientela care in general are copii, fire de par alb in cap si un cont bancar care poate intretine in McDonald’s de unul singur. Genul asta de om in general vine cu familia, iarna la schi. Coboara dimineata la mic dejunul oferit de hotel, pentru ca nu are timp sa mearga intr-o taverna sau un restaurant, dupa care se urca in masina de obicei luxoasa si merge la schiat. Se intoarce seara la cina oferita de hotel si dupa se relaxeaza in camera, pregatindu-se pentru ziua urmatoare.



Poate ca hotelul nu exceleaza prin tehnologie de ultima ora sau zi, dar exceleaza prin confort. Carpetele si mocheta din lana, lenjeria la fel de confortabila, pernele in care te adancesti si ramai acolo intr-un cor al relaxarii, bucurandu-te de o mobila care l-ar face pe Ingvar Kamprad invidios. Serios, mocheta aia de lana e atat de buna si confortabila incat iti vine sa dormi pe jos.


Ce minusuri am gasit la Hotel Alpin?



Sunt roman, deci prin natura mea trebuie sa ma plang. Iata ce mi-a placut mai putin la acest hotel fantastic:



  • Foarte greu cu prizele prin camere. Nu am 40 de ani, deci stau toata ziua pe Facebook, Instagram, intru pe www.aproapemasini.com ca sa mai strang accesari, am YouTube-ul pornit in timp ce verific mail-ul. Faptul ca nu am nicio priza langa pat este ca atunci cand ai un borcan de Nutella, dar n-ai paine. Wi-Fi-ul in schimb este gratuit si de mare viteza.

  • Ai toate sansele sa te pierzi prin hotel. Am mai vorbit despre asta, dar trebuie inca o data sa subliniez cat de mare este acest hotel. Ai 3 restaurante, 1 club si un hotel impartit in 3 sectiuni si 12 etaje. Toate astea coordonate de niste lifturi inaugurate de Angel Saligny insusi.

  • Apartamentele nu au frigider. Este un minibar intradevar, dar frigider pe bune nu este. Oricum, publicul tinta al unui hotel de calibrul asta nu va folosi frigiderul.

  • Parcarea este destul de mare pentru orice hotel normal, dar pentru un mamut de talia Hotel Alpin, poate fi destul de inghesuita. Cred ca au vreo 40 de locuri de parcare, ceea ce poate parea suficient, dar nu uitati ca vorbim despre cel mai mare hotel din Poiana Brasov.


Verdict Hotel Alpin Poiana Brasov



Daca esti genul de om care apreciaza linistea si confortul, atunci Hotel Alpin este pentru tine. Situat sus pe deal, la intrarea in Poiana, esti ferit(a) de agitatia statiunii. Un hotel care va fi indragit de familisti si urat de catre copii, aici este evident ca se investeste foarte mult in confort si relaxare, lasand tehnologia pe locul 2.


Dar oare nu asta este esenta unui concediu? Sa mergi undeva ca sa te relaxezi si sa te simti bine? Sa ai parte de o mocheta divina, o mancare exceptionala (ciorba de perisoare a fost de departe cea mai buna) si de un echipaj zambitor si profesionist?


Chiar daca nu mi se adreseaza momentan Hotel Alpin, pentru ca nu am nici varsta, familia, inclinatiile spre ski sau banii, am inteles exact despre ce vorbeste acest complex hotelier.


As mai reveni aici? Cu siguranta. Daca nu pentru schi, atunci pentru mochetele alea de lana si pentru piscina cu jacuzzi.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2020-07-20 10:58:45

    Buna Alina, Cand voi ajunge pe acolo voi face cu mare drag un review!

  • Zapann Alina

    2019-09-12 17:42:00

    Buna ziua imi place mult la munte si as dori mult sa faceti baza de tratament pt pensionari si in Poiana Brasov ar fi frumos.Va multumesc!

  • Msrian

    2018-10-06 01:22:34

    Eu am fost mia placut tot si am fost tratat ca pe un Rege. Marian.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA