Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Zafira B ( 2005 – 2012 )

Opel Zafira B, masina la care te gandesti prima data cand ai al doilea copil pe drum si crezi ca ai nevoie de o masina mult mai mare decat ai nevoie in realitate. Opel Zafira B, masina in care iti pot cara si copii si sculele si piesele de schimb.



 


Opel Zafira B, continuarea lui Opel Zafira A. Genu de masina pe care o cumperi pentru ca e multa. Nu neaparat buna pe cat e multa. E ieftina si relativ de buna. Pare facuta pentru genu de om care cumpara tot timpu de pe raftul de jos. Are mii de carduri de fidelitate si sta geana pe promotii.


Da, imi bat maciuca de Opel Zafira B pentru ca este una din cele mai reprezentative masini din segment. E mult mai mare decat un Scenic si nici nu iti vine sa iti torni cianura in ochi atunci cand o vezi. E mai ieftina decat un VW Touran, principalul competitor. E construita cu piese comune cu Vectra C, o masina care nu se strica. Daca intri pe articolul despre Vectra C, vei afla ca ele nu consuma piese, ulei, filtre sau motorina. Se invart la infinit.


Da, nu e la fel de populara ca prima generatie si da, nu e cea mai fiabila, dar un Zafira B ramane o masina de referinta in segmentul ei. Nu o fi cea mai fiabila, dar nici Touran-ul nu e ultimul cuvant in mare de fiabilitate. Desi, sa lauzi Zafira ca e o idee mai fiabila decat o masina total nefiabila, e ca si cum te-ai lauda ca ai asculta Lino Golden pentru ca Abi Talent e prea varza pentru tine. E ca si cum ai spune ca mananci pateu vegetal pentru ca ala de porc e prea toxic. E ca si cum te-ai uita la „Lumea lui Banciu” pentru ca  „Xtra Night Show” e prea varza.



Motoare Opel Zafira B


Benzina



  • 1.6 MPI de 105 si 115 cai – Da, ai un motor fiabil, dar cu ce pret? Un motor decent pentru Astra H, dar pe un Zafira cu 7 locuri, plin cu oameni, cartofi, scule si jumari, acest 1.6 MPI e ca si cum ai pune-o pe Irina Loghin sa le care in spate pe Ozana Barabancea, Raluca Badulescu si Bianca Rus. Toate 3 inainte de operatie. Ambele motoare cer bobine de inductie dar macar ala de 115 cai e Euro 5.

  • 1.8 MPI de 140 cai – Un motor excelent pe Zafira si nu numai. Ocazional are nevoie de bobine de inductie si de unitati ECU, dar per total benzinarele de 1.6 si de 1.8 sunt cele mai fiabile din familia EcoTec.

  • 2.0 Turbo de 200 si 240 cai – Legenda spune ca motorul asta e excelent pentru a proba ce au mancat copiii dimineata. Ideea este ca daca il conduci ca si cum ai avea 240 de cai, la prima curba luata cu viteza cei mici vor trimite din stomac spre geam tot ce au mancat. Surprinzator de fiabil in schimb.

  • 2.2 MPI de 150 cai – Un motor mai de moda veche decat cerutul in prietenie, eu zic sa eviti motorul asta. Desigur, daca ai un fetish bizar cu schimbatul lanturilor de distributie atunci motorul asta e pentru tine ceea ce Roxana Ionescu e pentru mine.


Diesel



  • 1.7 CDTi de 110 si 125 cai – Venit in 2009 pentru a-i trage un sut in testicule lui 1.9 CDTi, acest diesel imprumutat de la Isuzu este si el de fapt tot un Viorel Lis al lumii auto. Acum in schimb a trecut la norma Euro 5 si asta nu inseamna ca e mai bun. Din contra, acum are un filtru de particule care scade din fiabilitate si are si un ECU diferit, care iarasi scade din fiabilitate. Dar in schimb ramane un motor muncitoresc, chiar daca in versiunea de 110 cai e si el un Irina Loghin obligat sa care in spate pe Ozana Barabancea, Raluca Badulescu si Bianca Rus. Toate 3 inainte de operatie.

  • 1.9 CDTi de 120 si 150 cai – Mare grija la alea din 2005 pentru ca sunt Euro 3. In rest, cel de 120 de cai e destul de fiabil si are probleme doar la pompa de apa, alternator si rolele distributiei. Daca te arunci si la versiunea de 150 vei avea probleme si la clapetele swirl care se rup si ajung in galeria de admisie. Clapetele swirl – prietenii cu BMW stie de ce. A da, daca pui motorina de calitate mai indoielnica decat articolul asta, o sa ai probleme la EGR si la injectoare.



Probleme generale Opel Zafira B



  • Avem aici un Opel deci un produs GM. Probleme la electronice si la izolatia firelor asa ca verifica orice bec si orice buton, de la faruri pana la stopuri. Verifica in special unitatea radio pentru ca are obiceiul de a porni singura. Nu ca ar fi o problema sa ai petrecere in fata blocului, dar ramai fara baterie.

  • Zafira se aseamana cu Astra, deci primesti si portierele spate proiectate atat de bine incat se roade cablajul si nu mai raspund la inchiderea din buton. Practic, tu apesi pe butonul de incuiere, portierele din fata intradevar se inchid, dar cele din spate raman deschise. Desi, ai un Zafira, nu stiu cata lume se va gandi ca sa iti sparga masina.

  • Roata de rezerva sta sub portbagaj, sub masina si e mai usor de furat decat 500 de milioane de euro in perioada de carantina coronavirus.

  • Pentru acei 2 posesori de Zafira B cu transmisie automata, radiatorul poate scapa antigel pe traseu, de obicei direct pe cutia de viteze automata. Mai tre sa dai si bani pe schimburile de ulei ale cutiei automate, eu zic sa iti iei o cutie manuala. Ce face omul cu mana lui, se numeste lucru manuala.



Verdict Opel Zafira B


E usor de vazut de ce s-a vandut mai ceva decat casetele cu Eva Kent. Vine standard cu 7 locuri, are motoare decente (excluzand motoarele de baza), e ieftina la cumparare si e rezistenta la abuz. Plus ca e o masina ce adera la mentalitatea romaneasca. Ieftina de cumparat, ieftina de intretinut, mai mare decat aspiratiile mele pentru acest proiect auto si decenta ca si masina. Eu totusi nu inteleg de ce oamenii cand au primul lor copil se gandesc imediat la un Zafira. Nu ai nevoie de cat spatiu are Zafira pentru doar un copil.


Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand excelentul 1.8 de 140 cai, iar pentru diesel recomand exceLENTul 1.9 CDTi de 120 cai. E cel mai civilizat din lista.


Scrie un raspuns
  • Patranoiu Vasile

    2024-07-02 11:55:27

    Va rog dacă puteți sa ma ajutați cu un sfat,am un opel zafir b 1,9 cutie 150 cp și sa sau stricat capetele swirl și nu găsesc. ESTE PROBLEMA DACA PUN DOPURI ÂN LOCUL LOR ? MULTUMESC PTR.ÂNTELEGERE

  • Marius R

    2024-03-31 12:49:49

    Va salut Am 2 copii…mici…gemeni…carucior nare…prima optiune era/este Opel Zafira …musai automata (pt sotie ) Sau din aceeasi gana “spatiu”ce mi-ai putea recomanda (benz/diesel ) Multumesc anticimap! P.S. Simpatic articolul Jos 🎩 !!

  • Hani Bara

    2023-05-02 19:07:48

    Cred ca e senzorul de presiune a admisie ,as vrea sa stiu te rog cum ai rezolvat problema ?

  • Bernand

    2023-03-31 12:08:18

    Salutare, este construita pe platforma de Astra H si cu piese de Vectra C?

  • Roby

    2023-02-07 12:40:50

    Care model îl aveți ? 120 de cai sau 150? Da se poate sa îmi spuneți și consumul… Mulțumesc

  • AproapeMasini

    2022-07-11 09:46:17

    Salutare Cipri, Ford S Max 2.0 TDCI manual. Succes!

  • Cipri

    2022-07-10 20:21:51

    Salut, caut o mașină cu 7 locuri, ce recomanzi între Opel zafira B și Ford S-Max, mersi.

  • Benu

    2022-01-25 19:03:46

    Salut, Am Zafira B 2008, 1.9 cdti. Cumparata de mine din Austria, merge impecabil, consum mic, nu mi-a cazut nimic la ea, ii fac verifcari periodic – servodirectie, bujii, baterie, si celelalte consumabile. In 2 ani am bagat in ea aprox 1000 ron. La Zafira B recomand ce mi-a fost recomandat si mie – inlocuirea lichidului de la servodirectie OBLIGATORIU la 2 ani si spalarea inst inainte de a pune lichidul nou. Curatarea filtrului de particule asa cum cere manualul, nu opresti motorul cand iti apare in bord ca se curata si romanul crede ca are probleme cu bujiile si panicat trage pe dreapta si practic omori motorul, etc. Si dupa aia vezi articole de genul.. Super multumit de masina, consum.

  • Țuțu Romulus

    2021-06-26 12:18:21

    Nu găsesc zafira b 1.8 benzină cu panoramic . Sau fabricat cu panoramic? Multumesc cu respect si stimă!

  • Rober

    2021-04-20 18:29:50

    Am un zafira b 1.9 iam schimbat turbosuflanta și nu se mai tureaza cu pedala de accelerație la podea și după 2. 3 minute âncepe sa turez și scoate mult fum negru și nu se tureaza mai mult de 3000 ște cineva care ar fi cauza


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA