Sigur, noi in Europa avem Bayon care e momentan cel mai mic cross-over Hyundai, dar iata ca in 2022 ajunge Hyundai Casper in Coreea si India si dupa poate si in Europa.

 

Cu un pret de inceput de aproximativ 10200 euro pentru nivelul de echipare „Benone Sinulescu” si aproximativ 13500 euro pentru nivelul de echipare „Fizz”, Hyundai Casper are rolul de a lua pe sus piata locala din Coreea cat si piata din India dar e foarte posibil sa vina si la noi in Europa.

Sursa: Motor1.com

Sursa: Motor1.com

Cu ce s-a pregatit Hyundai Casper ca sa ne ia ochii si banii?

  • In primul rand avem pretul. Probabil ca in Europa nu va costa doar 10200 euro ci va fi mai scump, dar momentan cel mai ieftin Hyundai din Romanistan, Hyundai i10, incepe de la 13500 euro deci Casper are sanse de a fi si mai ieftin. Mai ales cand te uiti la Bayon, cel mai mic cross-over actual Hyundai, si vezi ca incepe de la un bombastik 17270 euro.
  • Totusi, preturile astea se reflecta in dimensiuni. Se vede clar ca Hyundai Casper e proiectat si pentru Japonia pentru ca respecta dimensiunile legale pentru a fi incadrat drept kei car. Am vorbit mai mult in articolul despre Jimny despre ce presupune un kei car, dar in esenta kei car e echivalentul japonez al micro-car-ului de la noi. Masini ce pot fi conduse si de la 16 ani. Masini de spalat pe roti. Corturi pe roti. Spune-le cum vrei tu. Dar ca sa iti faci o idee, dimensiunile vor fi comparabile cu cele ale lui Suzuki Jimny sau VW Lupo.
  • Dar se poate ca descrierea de cort pe roti sa fie mai reala decat ti-ai imagina. Hyundai Casper vine cu optiunea de a rabata complet si scaunele din fata. Iar daca rabatezi si bancheta spate, ai un veritabil cort / zona de camping. Nu rade, asta e si ideea lui Hyundai Casper, e un micro-car cu care poti face camping. Un fel de VW California mai ieftin. Bine, nu are nici un fel de legatura cu VW California, dar Casper se adreseaza tinerilor care vor sa faca si ei excursii si camping dar nu au buget prea mare.
Sursa: RushLane

Sursa: RushLane

Sa discutam si despre detalii tehnice?

Absolut. Hyundai Casper poate fi usor vandut pe raftul unui hipermarket de electrocasnice, dar nu si intr-un magazin de tigai. De fapt, Hyundai Casper vine cu 7 airbag-uri standard si cu multe sisteme de siguranta fura…asta, imprumutate de pe masinile mai mari din grup. Lane Assist, Cruise Control Adaptiv, Asistenta Urcare in Rampa si afisaj digital pe bord, ca la Tucson. Deci tehnologie este, bani de nivel de echipare sa ai.

Din punct de vedere mecanic avem un 1.0 benzina aspirat de 70 de cai in versiunea de baza si 1.0 Turbo de 100 cai pentru cei mai instariti. Ca si referinta, la noi in Europa Hyundai are motorul de baza un 1.2 aspirat de 84 de cai, iar modul de mijloc este acelasi 1.0 Turbo de 100 sau 120 cai.

 

Pentru moment Hyundai Casper se va vinde doar in Coreea si India, iar in 2023 se anunta planuri pentru o versiune electrica. Totusi, ar merita un loc si in brosurile de Europa? Ai alege un Casper in locul lui Bayon?