La revedere City Insurance! Cel mai mare asigurator RCA din Romanistan se retrage de pe piata dupa ce ASF declara oficial inceperea procedurii de faliment.

S-a tot vorbit zilele astea despre falimentul iminent al City Insurance, chiar si in tomberonul asta septic. Doar ca ASF a mai tras cateva zile de timp ca sa isi mai faca niste oameni asigurari la City Insurance iar vineri au inceput oficial procedura de faliment.

Ce inseamna asta pentru Romanistan?

City Insurance era lider absolut de piata, cu 45% din toate politele din tara facute la ei. Daca mai pui si Euroins, care are cam aceleasi preturi si cam aceleasi practici, deja 80% din masinile de pe drumurile patriei au asigurari la astea doua companii.

Evident ca avem o masa de 45% din masini care se va revarsa spre alte firme de asigurari, firme care isi invata lectia si incep sa creasca tarifele. Pana si Euroins s-a mobilizat si au bagat niste capital in plus pentru a putea despagubi daunele, pentru ca asta a fost motivul pentru care Astra, Carpatica si acum City Insurance au dat faliment. Preturi prea mici, care nu puteau acoperi cheltuielile cu daune.

Ce inseamna asta pentru cei cu asigurare la City Insurance?

Doar pentru ca ASF a declarat inceperea procedurii de insolventa nu inseamna ca vin mascatii peste ei si pun lacat LA FEL CUM AU PUS LACAT PE USA GARSONIEREI LUI DAN DIACONESCU SENZATIONAL. In general dureaza pana dai faliment cu totul iar cu cat e firma mai mare cu atat dureaza mai mult deci City Insurance va mai fi printre noi.

Acuma urmeaza partea de despagubiri. Daca City nu mai poate plati despagubirile, atunci toate politele RCA vor fi acoperite de catre fondul de garantare al ASF in limita a 90.000 euro / polita. Asta inseamna ca daca ai lovit un Opel Astra J, o masina facuta din aur conform parerilor posesorilor, aproape ca poti acoperi accidentul chiar si daca masina e dauna totala. Problema majora in schimb este ca limita asta nu acopera despagubirile in caz de victime sau mai rau, deces. Deci poti in continuare sa faci accident fara stres, doar ca nu mai poti omora pe nimeni.

Ce este interesant in schimb este ca si statul roman a intrat pe fir in cazul City Insurance pentru ca totusi vorbim despre asiguratorul a aproape jumatate din masinile din tara. Directorii ASF care sunt platiti halucinant de bine dar care nu fac nimic, au fost chemati la Camera Deptutatilor pentru a da explicatii despre acest faliment dezastruos. Si se zvoneste ca statul roman ar pregati o schema de ajutorare pentru a suplimenta bugetul de despagubiri pentru cei care au asigurare la City Insurance, pana le expira polita.

 

Cert este ca vin vremuri interesante si tulburi ca spritul turnat prost. In timp ce firmele ramase vor exploda preturile la polite RCA, cei de la City Insurance vor ramane sa afle ce se va intampla cu politele lor, daca statul roman ii va ajuta in vreun fel sau nu.