Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Se vinde Porsche 911 RSR-ul lui Pablo Escobar

Daca ai dorinte ascunse si fantezii ce implica magnati, curse si traficanti de droguri, acest Porsche 911 RSR care a apartinut lui Pablo Escobar s-ar putea sa fie algocalminul dorintelor tale.



Ocazional apar masini rare in lumea licitatiilor auto, iar zilele acestea a iesit la lumina un Porsche 911 RSR care e atat de special incat s-a fracturat internetul. Mai lipsea ca prezentarea masinii sa fie facuta de catre Roxana Ionescu si Simona Patruleasa si reteta era completa.


Sursa: https://collectingcars.com/


Ce avem aici pana la urma?


Avem un banal Porsche 911 RSR IROC, modificat pentru curse. Sunt doar 15 in intreaga lume. Cum il deosebesti de un 911 RSR banal? Pai ai farurile negre matte, ai mecanism de deschidere rapida a capotei, ai stingator de incendiu exterior, ai un bodykit care lateste masina astfel incat sa poata acomoda niste anvelope suficient de puternice pentru acest monstru. In interior nu ai nimic pentru ca e o masina de curse. Ai doar doua scaune de curse Repa, pedale, volan si o cutie manuala in 5 trepte.


Cutie manuala in 5 trepte care este legata la un 3.0 boxer benzina despre care nu stim oficial cati cai putere dezvolta. Stim doar ca un 911 RSR de fabrica dezvolta 280 cai putere la 8000 rpm, are o acceleratie de 0-100 km/h in 5,6 secunde si o viteza maxima de 286 km/h. In 1974. Adica in aceeasi perioada in care aparuse primul S Class oficial si la 17 ani distanta de W140 S Class. Sau in acelasi an in care s-au pus bazele internetului asa cum il stim.


Sursa: https://collectingcars.com/


Totusi, daca nu te convinge masina asta pentru abilitatile sale si pentru raritate, atunci trecem la lista de posesori faimosi ai masinii in cauza. Acest Porsche 911 RSR si-a inceput cariera sub proprietatea lui Roger Penske, unul din cei mai importanti oameni de motorsport din SUA si responsabil direct pentru succesul IndyCar si NASCAR, dupa care l-a pus la treaba / volanul masinii pe Emerson Fittipaldi, campion mondial de Formula 1. Dupa o cariera ilustra in motorsport a fost vanduta lui John Tunstall care a folosit-o in curse precum Rolex 24 sau Sebring 12h.


Mergem cativa ani mai tarziu si John Tunstall vinde masina lui Pablo Escobar, care o transporta in Columbia si o foloseste la curse nationala iar in anii ’90 masina este repatriata si de atunci este folosita doar pentru expozitii.


Asadar avem un Porsche 911 RSR produs in 15 exemplare, care a trecut prin mainile unei legende americane de motorsport, a unui campion mondial de Formula 1, inca un pilot de curse american si apoi Pablo Escobar.


Cat crezi ca poate costa toata nebunia asta? Trebuie sa tinem aproape de site-ul care a scos bijuteria la licitatie, dar aseara pretul era de 850000+ USD.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA