Aproape Masini

Acum avem si magazin online

MG Marvel R intra in lupta EV impotriva lui ID.4

Si impotriva oricarei masini electrice ce se invarte in zona 40.000 euro dupa reducerea acordata de la stat. MG Marvel R pare sa fie berbecul cu care chinezii vor sa forteze intrarea pe piata EV din Europa.



Vizati in principal de catre MG Marvel R sunt VW ID.4 si Skoda Eniaq electric dar in principal nimeni nu este in siguranta de furia chinezilor. Momentan un ID.4 incepe de la 36000 euro (dupa aplicarea reducerilor de la stat) si un Skoda Eniaq incepe de la 31000 euro cu reduceri, iar MG Marvel R doreste sa inceapa cu un ambitios 40000 euro. O abordare cel putin curajoasa din partea chinezilor, care vin cu o masina chinezeasca si se lupta direct cu VW si Skoda.


Totusi, pretul asta trebuie sa se justifice cumva iar MG Marvel R vine in echipare standard cu o baterie de 70 kWh versus 62 kWh standard de pe Eniaq EV si vine cu o autonomie de pana la 402 km cu un plin de baterie, ceea ce e destul de putin comparativ cu maximul de 518 km declarati ai lui ID.4. Dar macar ai 284 de cai, 80 de cai peste VW. Totusi, Marvel R  mai are de lucrat pana sa ajunga din urma liderul actual de segment, Hyundai Kona electric. Kona electric costa doar 31000 euro dupa ce se aplica toate reducerile si are o autonomie oficiala de 484 km in versiunea de baza de 204 cai putere si baterie de 64 kWh standard.



Dar asta nu este suficient pentru a-i descuraja pe chinezii de la MG ca sa intre pe piata din Europa. Marvel R va fi primul sosit si asta se va intampla din Noiembrie 2021. Vom avea de ales intre o versiune cu tractiune spate si 2 motoare electrice sau o versiune cu tractiune integrala si 3 motoare electrice, in functie de buget si dispozitie.


Iar daca Marvel R nu ne convinge, 2023 mai vine cu surprize din partea chinezilor de la MG si anume cu MG5, un fel de break compact care ar rivaliza Skoda Kamiq dar ar veni in versiune electrica si ar incepe de la 30000 euro.



De ce ai cumpara un MG?


In primul rand, MG e un brand national in Anglea dar care a fost si el maturat de criza si de calitatea deosebita a muncitorilor englezi si care a dat faliment in 2005. In 2005 au fost cumparati imediat de niste chinezi iar in 2007 au fost cumparati de catre alti chinezi, care detin si astazi brandul MG. Asadar brandul MG a trait decent si caldut in Anglea o vreme iar de ceva timp a inceput ofensiva si au traversat EuroTunnel si au venit si in Europa civilizata.


Si uite ca MG se descurca. In 2019 au sarit lacul si pana acum au construit peste 300 de reprezentante in Europa si vor sa ajunga pana la 400 de reprezentante pana la sfarsitul anului. Vanzarile au crescut anul acesta cu 279%, ajungand la 13033 de modele vandute anul acesta, ceea ce nu e rau pentru un producator despre care nu a auzit mai nimeni nimic, intr-un continent faimos pentru reticenta la nou.


Mai mult decat atat, MG profita din plin de criza mondiala de microchipuri si semi-conductori pentru ca masinile sunt ansamblate in Taiwan si China, acolo unde se gasesc din abundenta materialele astea si uite asa MG se lauda cu o perioada de livare a masinilor de doar 3 luni, in timp ce majoritatea europenilor pot livra masinile chiar si in 8 luni, cu toate tehnicile si toate planurile de prioritizare a modelelor ce se vand cel mai bine.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2022-02-09 10:17:48

    Salutare Cristian, MG6 pare ca are fostul 1.9 JTDM de origine Fiat care a fost pus si pe Suzuki, Fiat, Alfa Romeo, Opel si sigur inca vreo 15 producatori. Deci ar trebui sa fie ok. Benzinarul in schimb pare fi vechiul 1.8 de origine Rover, care a fost pus pe Freelander 1 sau Rover 75. Ala stiu ca avea probleme cu chiuloasa, dar motorul de la MG ar trebui sa fie actualizat. Totusi eu imi fac griji pe partea de reprezentanta si retea de servisare. Aici mi-as face temele cel mai bine. Succes!

  • Cristian

    2022-02-08 23:46:14

    Ceva păreri despre MG6 vă rog. Am o ofertă bună de la un dealer pentru ambele motorizări. Sunt fiabile? Ce motorizare recomandați? Mulțumesc anticipat

  • Adi

    2021-10-10 18:38:05

    Seenmncer

  • Adi

    2021-10-10 18:38:05

    Seenmncer


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA