Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Criza cipurilor auto s-ar putea extinde pana in 2022

Criza cipurilor auto se adanceste odata cu cresterea inflatiei dar si datorita productiei incetinite din fabricii, anunta multipli producatori auto din Europa.



Franta se confrunta cu o criza severa a productiei auto datorita cipurilor auto, iar in momentul de fata fabricile de ansamblare din Franta lucreaza la doar 60% din capacitate, a declarat Luc Chatel, presedintele asociatiei industriilor auto din Franta.



Cand a fost intrebat care fabrici sunt cele mai afectate, acesta a spus ca nu stie pentru ca multe fabrici afla in dimineata livrarii faptul ca nu mai sunt semi-conductori, iar Bosch prevede ca vor fi probleme cu livrarea de semiconductori si cipuri si in 2022, iar momentan se poate asigura productia doar pentru jumatate din masinile preconizate a fi construite anul viitor.


Cu o scadere de 21% a vanzarilor in Septembrie, per total media anului 2021 fiind de -20% fata de perioada pre-pandemie, iar problemele nu se rezuma doar la Franta. VW de exemplu a ajuns la acelasi nivel de productie ca in 1958 iar lucrurile nu par a se remedia prea curand. Iar daca toate aceste lucruri nu sunt suficiente, avem si inflatia care afecteaza intreaga lume si uite asa se scumpesc materialele si costurile de productie.


Ce inseamna asta pentru noi? Masinile vor deveni din ce in ce mai scumpe si timpii de livrare vor deveni din ce in ce mai mari. Singurele variante vor fi sa cumparam masini direct din stocul reprezentantei si sa acceptam dotarile pe care le are acea masina, sau sa ne indreptam spre piata SH. Doar ca fenomenul se pare ca a atins si piata SH, unde pretul masinilor pana in 5 ani vechime a explodat.


Scrie un raspuns
  • Daniel Șandru

    2021-10-22 19:36:06

    Tot SH-uri ne cumpărăm! ?

  • Andrei

    2021-10-21 22:50:44

    Preturile la masinile sh au crescut, dar vanzarile nu, de exemplu in 2021 s au inmatriculat 350k auto vechi, la fel ca in 2020 si cam la jumatate fata de 2018 sau 2019. Tinand cont ca si asigurarile sau dublat triplat, presimt ca la anul o sa fie foarte multi vanzatori si nu prea multi doritori.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA