Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota bZ4X trimite un mesaj clar despre siguranta bateriei, fiabilitate

Toyota mizeaza pe baterii ,, indestructibile” pentru a ajuta la vanzarea noului crossover electric bZ4X  de dimensiuni medii care va fi pus in vanzare la jumatatea anului 2022.



Sursa:toyota-europe.com


 


Producatorul auto isi propune siguranta si fiabilitatea propriilor baterii in timp ce se alatura bataliei globale cu vehiculele electrice. In dezvaluirea specificatiilor pentru noul sau crossover de dimensiuni medii bZ4X saptamana trecuta, Toyota a declarat ca siguranta si autonomia in lumea reala sunt prioritatile de top pentru EV cu un stil futurist, care ofera debutul a sapte vehicule noi alimentate cu baterii ce vor fi lansate sub noul sau sub-brand ,,bZ” pana in 2025.


Mesajele celor de la Toyota ar putea fi un factor de diferențiere cheie pentru viitoarele vehicule electrice intr-un domeniu plin de rivali in expansiune rapida, deoarece concurenți precum General Motors si Hyundai Motor Group se lupta cu rechemarile masive de baterii potential defecte si periculoase, dupa cum a si declarat Kouji Toyoshima, inginer sef al Toyota ZEV Factory:  „In comparatie cu alte companii, avem mai multa istorie si experienta, asa ca am dori sa exprimam caracterul Toyota in seria bZ, inclusive in baterii”.


 


Sursa: Gadget.ro


Pentru a-si sustine declaratiile, Toyota a bifat o serie de masuri pe care le ia pentru a asigura siguranta si durabilitatea bateriei.



  • In primul rand, producatorul auto promite ca va exista o autonomie a bateriei pastrand 90% din capacitatea ei chiar și dupa 10 ani de utilizare. In plus, Toyota se angajeaza ca sistemul sau de productie, renumit in intreaga lume ca fiind obsedat de calitate, va elimina erorile de productie care pot cauza o incalzire anormala a bateriei care duce la incendii.

  • Se pare ca bZ4X a fost proiectat  pentru a minimiza consumul de energie peste tot in vehicul, de altfel va adopta incalzirea scaunelor si a volanului si pentru prima data la o Toyota prin incalzirea radianta a picioarelor pe scaunele din fata, cu scopul de a incalzi pasagerii rapid si direct, fara a mai fi pierduta caldura pe intreg compartimentul. Unele modele selectate ale bZ4X pe unele piete, vor primi si un panou solar, Toyota calculand ca poate fi generata suficienta energie electrica pe parcursul anului pentru a putea alimenta vehiculul electric pentru 1800 de km.

  • In ceea ce priveste  sistemele de monitorizare redundante pentru tensiune, curent si temperatura bateriei vor fi un plus pentru securitate. Va fi implementat un nou lichid de racire de inalta rezistenta pentru a preveni incendiile prin scurtcircuitare. In cele din urma, Toyota spune ca bateriile sale vor fi integrate in caroseria vehiculului pentru o protectie maxima in cazul unei coliziuni.


Fiind primul vehicul electric care circula pe platforma dedicata vehiculelor electrice e-TNGA a companiei, este o intrare esentiala pentru Toyota, deoarece cel mai mare producator de automobile din lume se arunca cu intarziere in cursa globala de vehicule electrice.


Promitand multe inovatii pe langa cele mentionate in ceea ce priveste construirea celor sapte modele bZ, Toyota se asteapta ca livrarile sale globale de vehicule electrificate sa se dubleze la 8 milioane pana în 2030 , de la 1,96 milioane in 2020.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2021-11-03 13:35:53

    am ras. La fel cum am ras si la comentariul despre Toyota C-HR al lui Lucian Cormos. „De la design si pana la mecanica, e o porcarie de masina croita fix pentru gusturile din piata actuala pe plan global. Pentru toti cei care isi traiesc viata tastand pe telefonul din mana. Adica exact ce fac eu acum.”

  • Eugen

    2021-11-03 11:56:10

    Scaune albe de vinilin eco-premium pentru persoane eco-premium: bifat Interior de cârpă eco-premium pentru persoane eco-premium bifat Televizor color central pentru controlul degetal al climei bizonice: bifat Roți aiurea de mari pentru o mașină care se vrea muma eficienței: bifat O să fie un mare succes. Nici măcar nu glumesc.

  • Andrei

    2021-11-02 16:37:55

    1. Ca la orice mare lansare de auto electric, 0.00000e10 mentiuni despre reciclarea tonelor de bateriilor litiu-ion. 2. „bz4x” la ce folos se angajezi experti in comunicare si marketing cand exista random.org. 3. Daca pentru pietele din Asia si Orient pun panouri solare, pentru Europa pun generatoare diesel ? 4. Incredibil ce masini urate si anoste, fara forme, fara culori, fara faruri, doar muchii, gri si leduri.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA