Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Land Rover Defender devine cel mai bine vandut JLR

Noul Defender a fost lansat la inceputul anului trecut, la patru ani dupa ce emblematicul  SUV a fost retras. Land Rover Defender a devenit vehiculul cel mai vandut al Jaguar Land Rover pentru prima data in istoria sa.



Sursa:CarsGuide


 


In trimestrul incheiat pe 30 septembrie JLR a vandut 16.725 Defender, in crestere cu 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut, deoarece producatorul auto a dat prioritate  SUV-ului pe fondul deficitului global de microcipuri. Defender este acum cel mai bine vandut vehicul al marcii pana in prezent, cu 50.882 de vanzari, chiar inaintea lui Evoque ceea ce este un moment trist pentru duamna Beckham. A doua generatie a fost lansata la inceputul anului trecut, la patru ani dupa ce emblematicul autombil a fost retras de pe piata dupa o productie ce a durat timp  de 67 de ani.


SUV-ul este vandut in variante cu  ampatament  scurt sau lung si are o optiune hybrid plug-in.


Directorul financiar al JLR, Adrian Mardell a declarat analistilor  ca daca nu ar fi fost criza cipurilor, Land Rover ar fi putut vinde mai multe vehicule Defender mentionand ca din cele 128.000 de comenzi pentru toate modelele JLR, 34.000 au fost pentru Defender.


Daca in ceea ce priveste Defender vestile par a fi bune totusi compania nu a fost ferita de pierderi. Vanzarile totale de vehicule ale JLR la nivel mondial au scazut cu 18%, pana la 92.710 in ultimul trimestru. Compania a inregistrat o pierdere trimestriala de 302 milioane de lire sterline deoarece constrangerile privind furnizarea de cipuri au impiedicat producatorul auto sa onoreze comenzile clientilor.



 


Constructia are loc la uzina JLR din Nitra, Slovacia, alaturi de SUV-ul Discovery ce nu a fost ocolit de asemenea de probleme in vanzari acestea fiind de doar 5.409.


JLR a vandut 3.762 de Defender in SUA in acest trimestru, potrivit Automotive News Data Center, facand SUV-ul cel mai bun vanzator al producatorului auto pe piata dupa Range Rover Sport. Si pentru ca Defender are un real succes, JLR planuieste sa extinda si mai mult atractivitatea pentru acest model pe piete prin lansarea unei versiuni mai noi cu sapte locuri, care este asteptata anul viitor.


Gerry McGovern, directorul de creatie al JLR, a mentionat ca sunt planificate mai multe variante de Defender. „Sunt absolut convins ca Defender va deveni o marca de putere in sine”, a declarat acesta.


Scrie un raspuns
  • Andrei

    2021-11-07 13:57:59

    Suv ul asta imi aminteste de autobuzele englezesti, nu inteleg de ce s au oprit la 2 nivele, nu au primit aprobare ?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA