Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tanczos Barna: In 2022 sigur nu va exista taxa auto, de mediu sau prima inmatriculare

Ministrul Mediului a declarat ca nu va fi introdusa nicio taxa auto suplimentara pentru masinile vechi anul acesta.



Sursa: AutoExpert.ro


Tanczos Barna a spus ca vor exista masuri de sprijinire a celor care vor sa cumpere autoturisme noi, iar noul program Rabla va fi lansat, cel mai probabil, pe 4 februarie.


„Decizia la nivelul Guvernului a fost ca in 2022 nu se vor introduce taxe noi. In 2022 sigur nu va exista taxa auto, de mediu sau prima inmatriculare. Din acest motiv, de cateva saptamani lucram la eficientizarea programului Rabla. Saptamana aceasta se finalizeaza Rabla pentru versiunea 2022-2024. In acest moment nu putem vorbi de taxa auto. Vedem in 2023”, a declarat ministrul.


„In momentul de fata nu exista masuri de descurajare. Exista masuri de incurajare a celor care vor sa cumpere masini noi, inclusiv pentru a sustine industria autohtona de producere a autoturismelor din Romania”, a completat acesta.


Se pare ca, proprietarii de masini vechi ar putea primi bani sa-si duca masinile la Remat, fara a fi obligati sa-si ia altele noi.


„Rabla nu a facut diferenta intre masini mai vechi de 15 ani, masinile cele mai poluante, sub Euro 3, si din acest punct de vedere va trebui sa gasim solutii de eficientizare. Analiza se face in continuare”, a spus Tanczos Barna.


Poza este preluată de la DiGi. Sau cum s-o scrie. Oricum nu citește nimeni siteul asta.


Ministrul a declarat ca va vorbi cu asociatiile de orase, comune si consilii judetene pentru a gasi modalitati de colaborare intre acestea si Fondul de Mediu, pentru a-i incuraja pe proprietarii de masini vechi sa renunte la ele. Barna a adaugat ca s-a inspirat dupa modelul ce a fost implementat anul trecut in Sfantu Gheorghe, unde proprietarii de „rable” au primit un bonus de 3.000 de lei pentru a le putea lua de pe spatiul public si a le casa. Acesta a precizat ca un astfel de proiect ar putea fi implementat la nivel national, iar AFM ar trebui sa asigure jumatate din suma, iar cealalta jumatate ar veni de la primarii daca dispun de bani.


„La Rabla si Rabla Plus trebuie sa cumperi o masina. Aici autoritatea publica locala poate sa spuna: nu vreau sa cumperi alta masina. Daca renunti la masina ta si mergi cu bicicleta, cu mijloacele de transport in comun, cu orice alta alternativa, eu te bonusez, te ajut. Intr-o colaborare cu ei, cred ca putem gasi solutii foarte interesante”, a spus ministrul.


„Ne trebuie un cadru flexibil, astfel incat fiecare sa poata gasi solutii adecvate pentru situatia locala. Poate sa vina autoritatea locala cu o varianta de biciclete, sau cu un bonus mai mic”, a adaugat el.


Tanczos Barna sustine ca sistemul ar urma sa intre in vigoare incepand din acest an, chiar inainte de jumatatea anului, si ca AFM ar putea acoperi 1.500 de lei din acest bonus pentru fiecare masina radiata.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA