Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Succes in vanzari pentru Dacia Spring

Microcarul Spring, construit in China ajuta marca Renault sa creasca vanzarile intr-un an dificil.



Sursa: EV Database


Vanzarile Dacia au crescut cu 3 procente in 2021 , o crestere care poate fi atribuita in mare parte catre Spring, masina construita in China, care este cel mai ieftin vehicul complet electric de pe piata europeana.


Spring a fost vandut mai intai catre serviciile de inchiriere pe termen scurt, apoi catre clientii retail in al treilea trimestru. Este disponibil si ca vehicul comercial mic, cu bancheta din spate demontata.


Directorul de vanzari si marketing Dacia, Xavier Martinet, a declarat ca 80% din vanzarile Spring au fost catre cumparatori privati, in ciuda concentrarii pe flotele de inchiriere, un procent care este in concordanta cu Dacia in general. Brandul si-a pastrat marjele evitand canalele de vanzare mai putin profitabile.


Principala atractie pentru cumparatorii Dacia este pretul pentru Spring: pana la 17.000 de euro (19.400 de dolari), fara stimulente, intr-un moment in care majoritatea vehiculelor electrice se vand cu peste 30.000 de euro in Europa.


Cu stimulente, un model de baza Spring costa mai putin de 13.000 de euro in Franta si 11.000 de euro in Germania si doar 8.250 de euro in Romania.


,,Spring satisface nevoile cumparatorilor de microcar (sau segmentul A)”, a declarat Martinet luni. Cercetarile Renault au aratat ca proprietarii de microcar au condus in medie 31 de km pe zi, iar datele de la proprietarii Spring arata ca procentajul pentru conducere este intre 20 si 40 de km pe zi si se incarca o data sau poate de doua ori pe saptamana. Spring are o autonomie de 230 km (143 mile) pe ciclul de testare mixt WLTP.


Spring a avut un drum complicat spre Europa. Prima sa aparitie a fost in 2015 in India sub numele de Kwid, o masina robusta cu motor pe benzina, cu garda la sol mare pentru a face fata drumurilor accidentate ale tarii.


In anul 2018, a castigat o a doua viata in China ca vehicul complet electric vandut de o serie de companii partenere Renault-Nissan sub diferite nume, inclusiv ca Renault K-ZE. Grupul Renault a decis sa-l prezinte in Europa ca Dacia.


Sursa: AutoExpert.ro


„Spring raspunde cu adevarat nevoilor clientilor nostri din acest segment”, a declarat Martinet. Franta, Romania, Italia si Germania sunt principalele piete ale Spring, a adaugat el, mentionand ca toate ofera stimulente mari pentru vehiculele electrice. Totusi, nu este inca disponibil pe toate pietele europene.


„Ne permite sa ne adresam clientilor care altfel este posibil sa nu fi cumparat o Dacia niciodata inainte”, a mai adaugat Martinet. De asemenea, Spring ajuta Dacia, care nu are alte vehicule electrice sau nici macar motopropulsori hibrid, sa-si atinga obiectivele de emisii de CO2, a spus Martinet. Primul hibrid Dacia va aparea in 2023 ca optiune pentru viitorul crossover Jogger.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA