Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lynk & CO se lanseaza in Europa cu 01 SUV compact

Strategia de plata lunara all-inclusive, incearca sa rastoarne modelul traditional de proprietate si este modelul ales de Lynk & Co.



Sursa: Euro NCAP


Lynk & CO, marca Zhejiang Geely Holding Group care spera sa rastoarne modelul traditional de proprietate cu abonamente lunare, a lansat primul sau model in Europa, SUV-ul compact 01.


01 este un var apropiat al lui Volvo XC40, cu care imparte platforma CMA si multe componente ale sistemului de propulsie. Dar, in timp ce XC40 este disponibil cu un grup motopropulsor complet electric, Lynk & CO 01 este disponibil in Europa doar ca hibrid complet sau hibrid plug-in, in functie de tara.


Lynk & CO, care este detinuta in comun de Volvo Cars si Geely Auto, a fost un succes de vanzari in China, unde 01 a fost lansat pentru prima data in 2017. Vanzarile totale de atunci ale lui 01 si ale altor patru modele se ridica la aproximativ 570.000, producatorul auto a declarat in octombrie, cu 147.960 de vanzari in China in primele noua luni ale acestui an, o crestere de 40% fata de 2020. Dar in Europa, Lynk & CO ofera un model de abonament, la 500 de euro pe luna pana la 1.250 de km, cu anularea disponibila in orice moment. Serviciul post-vanzare este gestionat prin reteaua Volvo, precum si prin intermediul unui centru de apel Lynk & CO dedicat in Tarile de Jos.


CEO-ul Lynk & CO, Alain Visser, a declarat la mijlocul lunii noiembrie, ca 95% din vanzarile din Europa au fost catre abonati si nu catre cumparatori. Preturile variaza usor in functie de tara, spre exemplu in Franta se poate cumpara doar varianta plug-in, la 41.500 euro in comparatie spre exemplu cu un plug-in hybrid XC40 Recharge care incepe de la 47.600 de euro.


Lynk & CO are in prezent 30.000 de comenzi in Europa pentru 01, a spus Visser, dar a adaugat ca masinile pot fi vandute clientilor in doar cateva zile, in functie de tara.


01 are doar 2 optiuni de culoare, mai exact, doar albastru sau negru, iar alegerea interioara unica Econyl combina acele culori. Este disponibil numai cu tractiune fata. Nu exista alte optiuni, care reduc costurile de productie si faciliteaza mutarea masinilor din fabrica pana la predarea catre cumparatori. Echipamentul standard include un acoperis panoramic, un ecran tactil central orientat orizontal de 12,7 inchi, o „camera de calatorie” frontala pentru a inregistra imagini din calatoriile rutiere pentru a le partaja pe retelele sociale, un incarcator cu inductie pentru telefoane mobile si o cheie digitala bazata pe aplicatie. Hibridul conventional 01 are o baterie de 1,8 kilowati/ora si un motor electric de 40 de kilowati cuplat la o versiune de 140 CP a motorului de 1,5 litri. Acceleratia de la 0-100 km/h dureaza 9 secunde iar emisiile de CO2 sunt de 150 de grame pe km.


Segmentul SUV-urilor compacte este gata sa devina cel mai mare din Europa , iar cumparatorii au o gama variata de modele si sisteme de propulsie.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA