Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile Hyundai revin la nivelurile pre-covid

Hyundai isi revine miraculos si acrobatic, pe masura ce aprovizionarea de cipuri se stabiliezeaza si productia creste.



Hyundai Motor anticipeaza ca se va atenua criza cipurilor incepand cu trimestrul urmator si anticipeaza si ca vanzarile vor reveni la sfarsitul anului la nivelurile pre-pandemice, declara vice-presedintele executiv Gang Hyun Seo. Cat despre trimestrul actual se pare ca nu se asteapta nimeni la imbunatatiri, datorita variantei Omicron a covid.


„Normalizarea cererii si ofertei de cipuri se asteapta sa se intample la finalul trimestrului III al anului, iar capacitatea producatorilor de semi-conductori se asteapta sa creasca” a declarat acelasi Gang Hyun Seo.


Din cauza pandemiei, Hyundai a avut de suferit si nu si-a atins obiectivul de 4 milioane de masini vandute in 2021, dupa cum isi propusese. Vanzarile din trimestrul trecut au scazut cu 6,8% fata de anul trecut, incasarile cu 57% iar vanzarile cu 15%.



Totusi, Hyundai isi propune sa vanda in 2022 4.32 milioane de masini, din care 30% sa fie masini ecologice adica hibride sau electrice. In Europa deja se intampla acest fenomen, unde in 2021 aveau o cota de piata 32% dar Hyundai vrea sa ajunga la 40%. Cat despre America de Nord, cel mai mare client Hyundai, vanzarile se asteapta sa creasca cu 20%. Iar per total, Hyundai ocupa o cota de piata de 5,7% din totalul vehiculelor electrice.


Lucrurile nu sunt 100% roz in schimb pentru Hyundai, care are profituri mai mici chiar daca vanzarile cresc, datorita cresterii generale ale materialelor de fabricare, cum ar fi aluminiu, fier sau cupru.


 


 


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA