Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Showroom-urile de masini din Germania cresc preturile

Producatorii germani de automobile ar putea creste preturile masinilor noi, deoarece cererea de vehicule noi depaseste oferta care se confrunta inca cu o penurie de semiconductori.



Sursa: AUTOLATEST


Acest lucru este anuntat de catre institutul de economie Ifo din München, care intocmeste cel mai urmarit sondaj de afaceri din tara. Se spune ca situatia din industria auto s-a imbunatatit la inceputul anului, chiar daca conditiile pentru furnizori s-au inrautatit.


„Un posibil motiv pentru acest lucru este ca producatorii de automobile au reusit sa atraga clientii la bord cu cresterile de pret, in timp ce furnizorii nu au facut-o”, a declarat Oliver Falck, directorul Centrului Ifo pentru Organizare Industriala si Noi Tehnologii.


Dovezile ca producatorii de automobile sunt capabili sa taxeze mai mult clientii, ar putea indica mai multe presiuni inflationiste in tara cu cea mai mare economie a Europei. Cresterea anuala a preturilor a atins 6% la sfarsitul anului trecut si s-a diminuat mult mai putin decat era de asteptat in ultimele saptamani.


Economia Germaniei bazata pe productie, si-a revenit mai lent in urma pandemiei, pe fondul unei restrangeri globale a ofertei care a lasat aproape o cincime din angajatii din sectorul auto concediati, in luna decembrie.


Inmatricularile de masini noi au scazut cu 10% in Germania anul trecut, la 2,6 milioane de vehicule, o scadere declansata in mare parte de deficitul global de cipuri semiconductoare.


,,Deoarece numarul de masini produse ramane scazut si cererea este mare, producatorii auto pot cere preturi mai mari”, dupa spusele lui Falck. „Piata pentru masini noi a fost curatata”, a spus el. „Asadar, dealerii isi pot vinde stocurile clientilor fara a oferi reduceri.”


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2022-02-05 11:42:38

    Mereu se da petrecere pe grupurile de facebook in momentul in care intra un tir cu masini noi in tara.

  • Alexandru

    2022-02-05 02:12:22

    Pentru ca nu gasesti o masina noua in toata tara. Au ajuns sa vanda masinile de test drive si pe cele din show room…ce rost mai are sa le conducem sau sa le vedem, le cumparam dupa poze ca pe fetele de pe Onlyfans). „Prostia si distractia costa”

  • AproapeMasini

    2022-02-04 20:57:37

    Si totusi se sta la rand chiar si 1 an pentru masinile noi.

  • Andrei

    2022-02-04 16:03:18

    Pai si daca nu era cerere tot cresteau preturile din 2 cauze: 1. Preturile au crescut la toate cu 10 20%. 2. Oricum nici nu au ce sa vanda, ca anul trecut au concediat oameni, au inchis fabrici, au intrerupt contracte. In Romania inmatricularile de sh uri a scazut cu 40%, deci mai usor cu cererea si oferta pe scari


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA