Serviciul optional Renault le permite proprietarilor de vehicule electrice sa inchirieze o masina cu motor cu ardere interna pentru calatorii lungi in timpul carora incarcarea ar putea fi o problema.

Sursa: Motor1.com

Renault vinde vehicule electrice de aproape un deceniu in Europa, dar, recunosc directorii, unii potentiali cumparatori au inca ingrijorari cu privire la posibilitatea de a ramane fara energie pe autostrada sau chiar gasirea cu greu a unei statii publice de incarcare.

Asadar, producatorul auto spera sa inlature orice ezitare a clientilor lansand o suita de servicii de „asigurare” pentru a completa noul hatchback compact Megane E-Tech Electric. Serviciile sunt oferite prin Mobilize, divizia de afaceri de servicii de mobilitate a Grupului Renault, au declarat directorii companiei la un eveniment recent de testare pentru Megane in Spania.

Principalul dintre acestea este Switch Car, un program care le permite proprietarilor sa rezerve orice vehicul Renault cu kilometraj nelimitat timp de pana la 30 de zile in fiecare an, in functie de tara. Este destinat soferilor care nu vor sa-si faca griji cu privire la incarcarea in calatorii lungi, cum ar fi vacantele in familie si in schimb vor alege un model cu motor cu ardere interna pe care il pot alimenta la o statie cu carburanti. Switch Car este disponibil prin programele de finantare interne ale Renault, la un cost suplimentar de 30 de euro (aproximativ 33 de dolari) pe luna, in Franta.

Daca proprietarii raman complet fara energie sau cu o „avarie”, Renault promite asistenta rutiera pentru a-i ajuta sa ajunga la destinatie in mai putin de 30 de minute prin Renault Care Service, fie prin remorcare, fie prin incarcare la fata locului.

Sursa: Wikipedia

Exista o serie de alte oferte legate de lansarea lui Megane E-Tech Electric:

  • Instalarea „un singur pas” a unei statii de incarcare la domiciliu inainte de livrare, prin Mobilize Power Solutions, cu asistenta financiara.
  • Aplicatia Mobilize Smart Charge, un sistem automat de gestionare a incarcarii. Acesta aplicatie  urmareste productia si utilizarea energiei in reteaua electrica si va opri procesul de incarcare atunci cand utilizarea depaseste productia si reia incarcarea atunci cand exista surplus de energie. Proprietarii pot programa, de asemenea, incarcarea pentru orele de varf. (Este disponibil si retroactiv pentru proprietarii Renault Zoe.)
  • Mobilize Charge Pass, care permite utilizatorilor sa incarce la peste 260.000 de statii publice din Europa fara a fi nevoie sa se inregistreze pentru mai multe abonamente (se lanseaza acum in toata Europa, cu acces complet pana in aceasta vara).
  • Acces la un tarif preferential pe reteaua Ionity de 1.500 de statii de incarcare de mare putere de-a lungul autostrazilor europene (incepand din aceasta vara).
  • Utilizarea punctelor de incarcare la cele peste 4.000 de dealeri si agentii ale Grupului Renault din Europa.