Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Reteaua germana a lui Denso a fost lovita de un atac cibernetic

Denso, un furnizor de top al Toyota, a fost vizat de un atac de tip ransomeware saptamana trecuta.



Sursa: Denso.ro


Incidentul este al doilea atac cibernetic recent impotriva unui furnizor Toyota. Furnizorul japonez a declarat ca a detectat acces neautorizat folosind ransomware, un tip de software conceput in scop negativ, la Denso Automotive Deutschland GmbH, o companie din grup care se ocupa de vanzari si inginerie in Germania, joi, ora locala.


Pandora, grupul care ar fi accesat sistemele Denso, a amenintat ca va dezvalui secretele comerciale ale furnizorului, inclusiv e-mailul, facturile si diagramele partilor pe un site web de pe dark web, a raportat postul national de televiziune NHK, citand firma japoneza de securitate cibernetica Mitsui Bussan Secure Directions. Grupul a spus ca are peste 157.000 de comenzi de cumparare, e-mailuri si schite, sau date in valoare de 1,4 terabytes, a spus NHK.


Pandora ar fi efectuat atacuri cibernetice folosind ransomware care cripteaza datele companiei si cere rascumparare in schimbul nedivulgarii datelor. Purtatorul de cuvant al Denso, Izumi Saito, a refuzat sa comenteze mai multe detalii cu privire la atacul cibernetic.


Denso este al doilea cel mai mare furnizor de automobile din lume, dupa Robert Bosch, conform clasamentului Automotive News al primilor 100 de producatori de piese la nivel mondial. Incidentul marcheaza al doilea atac cibernetic recent impotriva unui furnizor Toyota. Producatorul auto si-a oprit toate fabricile din Japonia in urma cu doua saptamani, dupa ce Kojima Press Industry a fost lovita de un atac la sistemele sale.


Sursa: Denso.com


Desi productia s-a reluat dupa o zi, incidentul a fost inca o lovitura pentru Toyota, deoarece incerca sa recupereze productia pierduta in ultimele luni din cauza penuriei de cipuri si a perturbarilor legate de COVID. Toyota, care a fost relativ rezistenta la dificultatile lantului de aprovizionare in cea mai mare parte a pandemiei, a incercat sa creasca productia pentru a compensa pierderile si pentru a satisface cererea globala in crestere pentru vehicule noi. CEO-ul Akio Toyoda a declarat saptamana trecuta ca este necesara o revizuire a  planurilor de productie din cauza perturbarilor tot mai mari la nivel mondial.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA