Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lipsa de piese din Ucraina pune in pericol 15% din productia auto europeana

Lipsa de cablaje construite in fabricile ucrainene inchise dupa invazia rusa ar putea afecta 700.000 de vehicule in prima jumatate a anului.



Sursa: Motor1.com


Pana la 15% din productia auto europeana ar putea fi in pericol din cauza inchiderii fabricilor de cablaje din Ucraina dupa invazia rusa, a spus un analist. Colin Langan, analist auto la Wells Fargo, a declarat intr-un raport ca inchiderea fabricilor de cablaj ar putea reduce productia cu pana la 700.000 de vehicule in primul si al doilea trimestru. Productia pierduta ar putea fi recuperata mai tarziu in cursul anului, a spus el.


Grupul Volkswagen si BMW au redus deja productia in Germania din cauza intreruperii aprovizionarii, in timp ce Mercedes-Benz a redus productia la fabricile din Germania si Ungaria.


Ucraina are 17 fabrici de cablaj, situandu-se doar in urma Romaniei si Marocului printre tarile unde sunt locatii cu costuri mai mici, potrivit Langan de la Wells Fargo.


Furnizorul german Leoni a fabricat cablaje de sarma la doua uzine din vestul Ucrainei, care angajau aproximativ 7.000 de oameni inainte de invazia Rusiei. Compania din Bavaria a redus luni previziunile privind vanzarile si castigurile anuale, avertizand ca nu va putea compensa productia pierduta din fabrici in acest an.


Sursa:InsideEVs


In timp ce Leoni planuieste sa dubleze productia in unele locatii din afara Ucrainei, aceste ajustari ar putea dura cel putin doua, pana la trei luni.


Daca VW nu reuseste sa se aprovizioneze cu cablaje pentru mai mult de trei sau patru saptamani, producatorul auto va trebui sa isi revizuiasca perspectivele, a declarat marti CEO-ul Herbert Diess. Compania a redirectionat semiconductori pentru 50.000 pana la 100.000 de vehicule catre fabrici de asamblare din China si SUA, din cauza intreruperilor din lantul sau de aprovizionare european.


Intreruptiile legate de productia de cablaj si conflictul Rusia-Ucraina s-au adaugat provocarilor de productie pentru industria auto, care includ restrictiile continue legate de COVID-19, deficitul de semiconductori si preturile in crestere la materiile prime.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA