Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Lancia Ypsilon II ( 2004 – 2010 )

Primul Ypsilon chiar a fost o masina italiana asa cum se barfeste. Asa ca m-am asteptat ca asa va fi si cu Lancia Ypsilon II dar se pare ca am dat doar de o poseta pe roti.



Asta pentru ca s-a schimbat total paradigma (folosesc cuvinte periculoase) atunci cand s-a trecut la Lancia Ypsilon II. Sigur, platforma a ramas de Fiat Punto ceea ce nu e deloc incurajator, dar s-a mers spre zona de premium / lux. S-a facut usor trecerea si de aici Lancia incepe sa devina pentru Fiat ceea ce Audi e pentru VW, o versiune mai pompoasa. Totusi nu suntem inca acolo cu totul pentru ca inca avem suspensie aproape sport si inca mai are ramasite de Punto asa cum mai am eu ramasite din ce am mancat aseara, pe tricou, dupa ce am baut iar. Personal am trecut demult de faza aia in care ma mint singur spunand „nu mai beau in viata mea”. Nu, sunt perfect constient ca voi merge si voi bea in continuare ca ultimul rest al societatii ce sunt. Pentru ca alcoolul este viata si viata e alcool, din zori pana in noapte traim in pericol.


In schimb Lancia Ypsilon II vine cu multe jucarii la care nu te-ai gandi, nu in gama asta de masini si de pret, nu in 2004. Avem piele pe scaune, piele pe usi, piele pe volan, piele pe schimbator, piele pe bord, piele pe torpedou, avem inclusiv piele pe trapa. Sistem audio Bose, trapa panoramica si cam tot ce se putea pune rezonabil in 2004 pe o masina de dimensiunea lui Cosmin Selesi.


Iar rezultatele s-au vazut. Lancia a vandut zeci de mii de modele, doar in Italia. Apropo de asta, eu nu inteleg de ce Lancia nu a vrut sa se promoveze si in afara Italiei, majoritatea modelelor din Europa fiind cumparate SH din Italia. Si au avut de unde alege, Lancia Ypsilon II avand atat de multe editii speciale si optiuni de personalizare incat era greu sa gasesti doua identice. La fel cum si astazi difera destul de multe, toate cele 5 modele de vanzare.


 



Motoare Lancia Ypsilon II


Benzina



  • 1.2 MPI de 59 si 79 de cai – Motorul de baza si pe care nu l-as cumpara atata timp cat exista cel de 1.4. Dar macar e fiabil.

  • 1.4 MPI de 77 si 95 de cai – Acelasi 1.2 FiRE doar ca adus la 1.4 si acuma deja e bombastic como fantastik ai darla darla darla como bombastik. Sex frontal, sex orizontal, Carolina, la marginea patului, Wow!. Un fel de 1.4 rup asfaltu de la Renault si care a devenit celebru pe Golan, cam atat de fiabil e. Si motorul acela inca se fabrica si astazi, fiind motorul de baza pentru Tipo. Singura diferenta reala intre cele 2 versiuni este ca motorul de 77 de cai venea si cu GPL optional din fabrica.


Diesel


1.3 Multijet de 69, 75, 90 si 105 cai – Cel mai probabil vei recunoaste motorul asta de pe Opel Corsa, fiind acelasi 1.3 CDTi cu care ne-am obisnuit. Un motor extraordinar ca si fiabilitate si consum, dar slab ca si performante. In orice caz aici e ultima strigare pentru legenda fiabilitatii asa ca ia-l cat mai poti.


 



Probleme Generale Lancia Ypsilon II



  • Fiind la baza un Punto mai pompos, Lancia Ypsilon II vine cu faimosul Servocity. Ideea este ca ai apasat pe buton si directia devine foarte usoara, ca sa iti fie viata ta si a unghiilor tale cu gel cat mai usoara. Se dezactiveaza automat la viteze de peste 50 de km/h deci tocurile tale sunt in siguranta. Din pacate in momentul in care se strica atat Servocity cat si coloana de directie, poti vinde masina lejer.

  • Plasticele de interior sunt mascate sub hectare de piele si mahon, dar asta nu inseamna ca nu se pot auzi cum scartaie.

  • Sistemul infotainment functioneaza cum te-ai astepta de la italieni. Radio-ul merge cand vrea, CD-urile sunt citite doar cand vrea, din astea. Dar de obicei se rezolva cu o simpla repornire a masinii, pentru ca italieni.


 



Verdict Lancia Ypsilon II


Spre deosebire de generatia urmatoare, Ypsilon II chiar s-a vandut. Doar ca nu a ajuns inca acolo pe partea de premium si de lux si de confort, dar e un punct bun de plecare. Sigur, are niste probleme de fiabilitate dar nu e chiar lada de cuie pe care o consideri. Si la cat costa pe piata second, nu vei plange in momentul inevitabil in care va ceda coloana de directie.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 1.4 MPI de 95 de cai pentru ca e cel mai puternic, iar pentru diesel cred ca ajunge si 1.3 Multijet de 75 de cai.


Scrie un raspuns
  • arT

    2024-05-20 21:42:18

    Dețin una, motor 1.4, 95 ponei. Motorul e bomba, și are destulă forță. La capitolul rugina sta neașteptat de bine. Buba lor principala, și am căutat mult până am găsit, butoanele de la geamurile electrice care se fwt in draci, mânerele la uși, și articulațiile, pentru că Italia… Cam scumpă la piese, dar când îți pica pe un fier, nu te mai uiți la cotoare.

  • arT

    2024-05-20 21:42:18

    Dețin una, motor 1.4, 95 ponei. Motorul e bomba, și are destulă forță. La capitolul rugina sta neașteptat de bine. Buba lor principala, și am căutat mult până am găsit, butoanele de la geamurile electrice care se fwt in draci, mânerele la uși, și articulațiile, pentru că Italia… Cam scumpă la piese, dar când îți pica pe un fier, nu te mai uiți la cotoare.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA