Mercedes va lansa noul GLC in aceasta toamna, exclusiv cu sisteme de propulsie hybrid plug-in si mild hybrid de 48 de volti.

Sursa: Mercedes-Benz.ro

Urmatoarea generatie Mercedes-Benz GLC SUV va sosi in aceasta toamna cu trei sisteme de propulsie hybrid plug-in, care vor oferi o autonomie pentru gama electrica de peste 100 km, a spus Mercedes.

Pe langa doua versiuni hybrid plug-in pe benzina si un hybrid plug-in diesel, GLC va avea de asemenea o gama de motoare mici cu patru cilindri, pe benzina si motorina, cu un sistem mild hybrid de 48 volti care include un demaror-alternator de 17 kilowati integrat in transmisie.

Mercedes a lansat primele fotografii oficiale ale GLC saptamana aceasta, aratand un model camuflat supus testelor de iarna in Suedia. GLC concureaza in segmentul premium de dimensiuni medii cu BMW X3, Volvo XC60 si Audi Q5.

Potrivit cifrelor de la JATO Dynamics, X3 a inregistrat anul trecut 83.437 de vanzari in Europa, GLC fiind pe locul al doilea cu 74.309 vanzari, cu o scadere brusca de la 99.049 in 2020. XC60 a avut 72.409 vanzari fiind pe locul al treilea iar Q5 pe locul patru cu 61.358 de vanzari.

Sursa: Motor1.com

In timp ce noul GLC va avea atat optiuni de 48 de volti cat si hybrid plug-in, Mercedes nu a spus public daca va exista o varianta complet electrica. Versiunea actuala, numita EQC, se bazeaza pe GLC, dar Mercedes se indreapta catre o linie de vehicule electrice cu marca EQ, gama separata de modelele echivalente bazate pe combustie interna. GLC impartaseste o mare parte din bazele sale cu cea mai recenta berlina Clasa C, care a debutat anul trecut pe arhitectura MRA II pentru masinile cu tractiune spate.

GLC va dispune de a doua generatie a sistemului de infotainment MBUX al Mercedes, lansat pentru prima data pe noua Clasa S. Pentru GLC  sistemul va avea un meniu offroad care include o vedere reala a solului sub partea din fata pentru a ajuta soferul sa detecteze obstacolele. De asemenea, este inclusa o vizualizare in realitate care suprapune numerele de locuinte si semafoarele imaginilor de pe camera frontala. Dimensiunea standard a ecranului este de 11,9 inchi pentru afisajul central si de 12,3 inchi pentru panoul de instrumente, spune Mercedes.