Producatorul suedez de masini electrice Polestar a incheiat un acord cu gigantul de inchirieri Hertz pentru a furniza pana la 65.000 de vehicule electrice.

Sursa: topcarnews.net

Acordul global pe cinci ani ar trebui sa reprezinte venituri potentiale de peste 3 miliarde de dolari pentru startup-ul pentru vehicule electrice, a declarat o sursa pentru Automotive News.

Comanda Hertz este cu mult mai mare fata de cele 29.000 de vehicule Polestar vandute la nivel global anul trecut. Insa marca afiliata la Volvo are planuri ambitioase de a atinge vanzari anuale de 290.000 de vehicule pana in 2025 si de a atinge profitabilitatea in 2023.

CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath, a declarat ca acordul cu Hertz nu schimba previziunile de vanzari ale producatorului de vehicule electrice.  „Adauga putere si incredere acestor numere”, a spus el.

Tyson Jominy, vicepresedinte pentru date si analize la JD Power, a descris acordul Hertz drept un „moment fundamental” pentru Polestar, ajutand la finantarea dezvoltarii viitoare a produselor si la generarea de entuziasm pentru brandul emergent.

„In acest moment, producatorii de automobile vor castiga cei mai multi bani vanzand catre canalul de flote”, a spus Jominy. „Clientii flotei devin disperati dupa vehicule si vor plati pretul intreg pentru a ajunge in prima linie”.

„Oamenii care vor incearca probabil prima data o masina electrica o vor face intr-un Polestar”, a spus Ingenlath. Prin plasarea vehiculelor sale in flotele de inchiriere, Polestar creeaza o oportunitate de marketing care permite oamenilor sa testeze produsul fara a fi nevoie sa atraga potentialii cumparatori catre reteaua rara de retail a marcii.

Acordul Hertz ii permite, de asemenea, Polestar sa ridice productia la un nivel mai profitabil mai repede decat ar fi asteptat ca cererea sa creasca natural. Vanzarile catre Hertz vor creste treptat in fiecare an.

Sursa: ev-database.org

Vehiculele Polestar din flota Hertz vor fi in cele din urma introduse in programul de vehicule second-hand al producatorului auto si oferite spre vanzare prin intermediul retelei de retail Polestar.

Hertz va comanda initial modelul Polestar 2 fastback cu patru usi, lansat in 2020. Berlinele vor fi disponibile pentru inchiriere in locatiile Hertz din Europa in aceasta primavara, urmate de America de Nord si Australia la sfarsitul anului 2022.

„Impreuna cu Hertz, vom cauta sa extindem mixul pe masura ce introducem noi modele”, a spus Ingenlath. „Nu am finalizat inca ce modele exacte si pe ce piete vor merge”.

Anul viitor, Polestar va lansa un crossover de dimensiunea Porsche Cayenne. Polestar 3, construit in SUA si China, se bazeaza pe o noua platforma complet electrica dezvoltata de Volvo pentru vehiculele sale electrice de noua generatie.

Analistul principal de la Guidehouse Insights, Sam Abuelsamid, a spus ca Polestar, orientat spre performanta, ofera Hertz un „cache premium al marcii electrice”. „Ofera Hertz o optiune pentru pasionatii de vehicule electrice care ar putea sa nu fie interesati sa inchirieze o Tesla”, a spus Abuelsamid.