Urmatorul model emblematic al marcii Stellantis va fi un SUV complet electric, dupa cum a declarat CEO Jean-Philippe Imparato.

Sursa: Motor1.com

Urmatorul model emblematic Alfa Romeo va fi un SUV complet electric mai mare decat actualul Stelvio de marime medie si va fi lansat pana in 2027.

Saptamana trecuta, in timpul unei vizite la fabrica Stellantis Pomigliano din sudul Italiei, care construieste SUV-ul compact Tonale, Imparato a spus ca noul model emblematic va fi crucial pentru cresterea vanzarilor Alfa Romeo in Europa, SUA si China, potrivit rapoartelor presei italiene.

Va concura cu X5 de la BMW, marca pe care Alfa Romeo si-a stabilit-o ca reper, a declarat Imparato pentru Automotive News Europe intr- un interviu din februarie. Modelul va fi al patrulea SUV al Alfa Romeo, dupa Stelvio, care a fost lansat in 2017, Tonale care a fost pus in vanzare anul acesta si un SUV mic care va debuta in 2024, care probabil se va numi Brennero.

Alfa Romeo nu va deveni o marca exclusiv SUV, precum Jeep, a spus Imparato.  De asemenea, Alfa Romeo a decis sa nu lanseze un succesor al hatchback-ului compact Giulietta, care si-a incetat productia la sfarsitul anului 2020. „Pentru segmentul compact avem Tonale, care este un produs global. Giulietta a fost doar un model european si ne dorim ca Alfa sa fie globala” a adaugat Imperato.

Sursa: media.stellantis.com

Dupa ce a devenit parte a Stellantis in fuziunea dintre PSA Group si Fiat Chrysler Automobiles, Alfa Romeo a avut profitabilitate in 2021 sub conducerea Imparato. Brandul spera sa revina la 100.000 de vanzari globale, posibil pana in 2023, ajutat de Tonale.

Tonale a intrat in productie in martie, cu o capacitate de 23 de unitati pe ora, indicand o productie potentiala de 40.000 pana la 80.000 de unitati pe an. Imparato a declarat in februarie ca vanzarile globale ale Tonale ar putea fi in intervalul de la 70.000 la 80.000 de unitati. Europa ar putea avea intre 45.000 si 60.000 de unitati, cu 10.000 pana la 15.000 posibile in SUA. Alfa intentioneaza sa creasca productia Tonale la aproximativ 20.000 de unitati in acest an. Modelul va intra in vanzare in Europa in iunie si va ajunge in SUA pana la sfarsitul anului.