Vehiculul Fiat s-ar alatura unei versiuni Opel si reinvie numele Topolino si de asemenea este probabil a fi fabricata si o varianta decapotabila.

Sursa: citroen.ro

Fiat ar putea lansa anul viitor o versiune de lux Citroen Ami cvadriciclu electric cu doua locuri, potrivit dealerilor marcii. Versiunea Fiat ar reinvia numele Topolino, au declarat dealerii pentru Automotive News Europe. Ar putea fi vandut si cu o varianta decapotabila cu acoperis din panza, lucru care nu este disponibil momentan pe Ami si pe modelul sau sora, Opel Rocks-e .

Topolino inseamna Mickey Mouse in italiana si a fost porecla data modelului original Fiat 500 care a fost lansat in 1936, aducand utilitatea masinii la indemana maselor, la fel cum a facut Volkswagen Beetle in Germania. O versiune Fiat a lui Ami a fost prezentata unor dealeri italieni selectati. Un dealer care a vazut vehiculul a spus pentru Automotive News Europe ca este mai rafinat decat Ami.

Citroen a lansat Ami in Franta in aprilie 2020, urmand vanzarile in Italia in decembrie. Anul acesta, Citroen intentioneaza sa construiasca aproximativ 15.000 de Ami dupa ce marca si-a extins vanzarile in alte tari, inclusiv Marea Britanie si Germania, plus Maroc, unde este construita masina.

Sursa: citroen.ro

Opel a lansat Rocks-e la sfarsitul anului trecut. Este disponibil, la fel ca modelul Citroen, intr-o versiune autoturism sau dubita de livrare. Opel isi propune sa vanda aproximativ 5.000 de Rocks-e in acest an.

Ami si Rocks-e sunt clasificate drept cvadricicluri datorita dimensiunilor reduse si vitezei reduse, astfel incat pot fi conduse de la 14 la 16 ani in diferite tari europene, inclusiv Franta, Germania si Italia, cu permis de autovehicul usor. Greutatea este de doar 471 kg, aproximativ aceeasi ca a unui acumulator montat intr-o masina complet electrica conventionala.

Autonomia masinii este de aproximativ 75 km la o incarcare completa, ceea ce poate fi atins in 3,5 ore la o priza electrica de uz casnic, a spus Citroen. Modelele sunt alimentate de o baterie de 5,5 kilowati/ora si au o viteza maxima de 45 km/h.

Stellantis, totusi, a refuzat sa comenteze despre eventuala varianta Ami pentru marca Fiat.