Robert Bosch achizitioneaza startup-ul britanic Five, care are experienta in software cloud, asigurarea sigurantei, robotica si invatare automata.

Sursa: autonews.com

Robert Bosch a achizitionat startup-ul de conducere autonoma Five din Marea Britanie pentru o suma nedezvaluita. Five va deveni parte a diviziei Cross-Domain Computing Solutions a Bosch. Furnizorul a spus ca achizitia va contribui la consolidarea eforturilor sale de dezvoltare a masinilor cu conducere autonoma. Dupa incheierea tranzactiei, mediile de inginerie software ale celor doua echipe vor fi fuzionate intr-o singura unitate.

Infiintata in 2016, Five opereaza in sase locatii din Marea Britanie si are aproximativ 140 de angajati. Cu expertiza in software-ul cloud, asigurarea sigurantei, robotica si invatare automata, compania se concentreaza in primul rand pe o platforma de dezvoltare si testare bazata pe cloud pentru software-ul utilizat in masinile cu conducere autonoma pana la nivelul de autonomie 4, moment in care vehiculul poate lua control total.

Sursa: europe.autonews.com

Platforma Five analizeaza datele reale dintr-o flota de vehicule de testare, folosind acele date pentru a crea scenarii avansate de testare. Inginerii companiei construiesc apoi un mediu de simulare care face posibila evaluarea si validarea comportamentului sistemului la o mare scara.

„Five se potriveste perfect pentru activitatile noastre de inginerie, nu in ultimul rand datorita mentalitatii si abordarii agile a asociatilor sai. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a obtine o conducere autonoma sigura pe drumurile noastre” a declarat presedintele Bosch Cross-Domain Computing Solutions, Mathias Pillin, intr-un comunicat.

Bosch vede potential de afaceri pentru sistemele de nivel 4 in domenii precum parcarea autonoma cu valet, o zona de interes timpuriu pentru producatorii auto premium.