Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Furnizorul de baterii Geely Sunwoda strangere de noi fonduri pentru vehiculele electrice

Geely, furnizorul de baterii Dongfeng Sunwoda cauta noi fonduri pentru divizia de celule pentru vehiculele electrice.



Sursa: en.sunwoda.com


Sunwoda Electronic are in vedere strangerea de noi fonduri pentru unitatea sa de baterii pentru vehicule electrice, la o evaluare de peste 3,1 miliarde de dolari. Sunwoda numara printre clientii sai importanti producatori de automobile, inclusiv compania mama Volvo Cars, Zhejiang Geely Holding Group si Dongfeng Motor Group.


Compania listata la Shenzhen incearca sa stranga de la 3 miliarde de yuani pana la 4 miliarde de yuani pentru unitate si a contactat potentialii investitori, a declarat una dintre persoanele implicate, care a cerut sa nu fie identificata deoarece informatiile sunt confidentiale.


Consideratiile sunt intr-un stadiu incipient si detalii precum evaluarea si marimea strangerii de fonduri s-ar putea schimba in continuare, dupa unele declarati. Un reprezentant al Sunwoda nu a raspuns imediat solicitarilor de comentarii. Producatorii de baterii de vehicule electrice din China atrag miliarde de dolari, deoarece producatorii de automobile cauta sa-si diversifice oferta.


Sursa: autonews.com


Sunwoda a strans in februarie aproape 400 de milioane de dolari de la 19 investitori condusi de startup-ul de vehicule electrice Li Auto, precum si de producatorii de automobile de stat Guangzhou Automobile Group si SAIC Motor.


Fondata in 1997, Sunwoda a inceput cu fabricarea de baterii pentru smartphone-uri, potrivit site-ului sau iar afacerea cu bateriile pentru vehiculele electrice a debutat in 2008. Producatorul de baterii litiu-ion are opt baze de productie in China si India, cu unele centre tehnice de dezvoltare si cercetare in SUA si Europa.


Ruipu Energy, un producator chinez de baterii pentru vehicule electrice sustinut de cel mai mare producator de nichel din lume, Tsingshan Holding Group, incearca sa stranga fonduri la o evaluare de aproape 4,7 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg News saptamana trecuta. REPT, asa cum este cunoscuta afacerea, exploreaza si o oferta publica initiala din Hong Kong, care ar putea strange aproximativ 1 miliard de dolari, dupa unele declaratii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA