Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai Ioniq 5 a fost desemnata Masina Anului 2022

Hyundai Ioniq 5 a fost desemnata Masina Anului, depasind alte doua crossover-uri electrice in cursa pentru premiul decernat miercuri la Salonul Auto de la New York.



Sursa: hyundai-motor.ro


Ceilalti cei mai buni votanti au fost Mustang Mach-E de la Ford si Kia EV6. Ioniq 5 a fost, de asemenea, onorat cu premiile pentru vehicule electrice si design pentru 2022.


„Exista designeri buni peste tot. Ceea ce face diferenta este managementul de varf care are incredere in noi si ne da putere”, a declarat Luc Donckerwolke, vicepresedinte executiv si director de creatie Hyundai Motor Group.


Pentru a fi eligibil pentru premiul World Car of the Year, un vehicul trebuie sa fie produs in volume de cel putin 10.000 pe an, cu preturi sub nivelul masinilor de lux pe pietele sale principale si trebuie sa fie disponibil pentru vanzare pe cel putin doua piete majore pe cel putin doua continente intre 1 ianuarie 2021 si 30 martie 2022. Pietele majore includ SUA, Europa, China, Japonia, Coreea, India si America Latina.


Ioniq 5 a fost SUV-ul mediu/mare vandut pe locul 6 in Europa anul trecut, cu un volum de 21.302, conform cifrelor Dataforce.


World Car Awards sunt selectate de un juriu format din peste 100 de jurnalisti auto din 33 de tari prin vot secret. Voturile sunt numarate de KPMG.


Alte premii primite au fost:


Masina urbana a anului – Toyota Yaris Cross


Masina de performanta a anului – Audi E-tron GT


Masina de lux a anului – Mercedes-Benz EQS


Sursa: hyundai.com


La inceputul anului, Hyundai anunta aparitia noului model electric, Ioniq 5.


Ioniq 5 este proiectat si construit pe o platforma plata care integreaza o baterie mare (77,4 kilowati/ora) sub podea, cu un motor electric insurubat pe puntea spate. Hyundai spune ca aspectul ajuta la furnizarea spatiului interior din segmentul D intr-un pachet de dimensiuni medii. Versiunile mai puternice cu tractiune integrala adauga un motor montat pe puntea fata.


Este disponibil cu tractiune spate, cu o autonomie estimata de EPA de 220 mile pentru versiunea cu gama standard si 303 mile pentru gama lunga. Tractiunea integrala este disponibila numai cu Long Range si are o autonomie estimata de 256 mile.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA