Grupul Renault ar putea lista activele sale de masini electrice sub forma unei companii separate, a declarat CEO-ul Luca de Meo.

Sursa: renaultgroup.com

CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, a declarat ca planurile producatorului auto de a crea o divizie separata pentru activele sale de vehicule electrice ar putea duce in cele din urma la o separare.

Planul de a separa divizia motoarelor cu ardere interna de cele electrice ar putea interesa Nissan sau investitorii pe termen lung, a adaugat el. Renault urmeaza sa aiba o linie exclusiv electrica in Europa pana in 2030.

Ford a initiat recent o miscare similara, desi nu intentioneaza sa listeze separat diviziile Ford Blue (combustie interna) si Ford Model e (vehicule electrice).

De Meo vrea sa continue cu planurile de a crea divizii separate pentru vehiculele electrice si cu motor cu combustie interna, in ciuda incertitudinii potential costisitoare cu privire la interesele sale in Rusia, au declarat trei surse pentru Reuters saptamana trecuta.

Incercand sa prinda din urma rivali precum Tesla si Volkswagen, Renault si-a conturat pentru prima data schimbarea strategiei in februarie, cu cateva zile inainte de invadarea Ucrainei de catre Rusia, spunand ca planul sau de redresare a fost inainte de termen.

Sursa: autonews.com

De Meo a declarat, „foarte increzator” ca isi va indeplini planul de redresare, deoarece a fost finantat in ciuda impactului suspendarii activitatilor de catre producatorul auto. Razboiul din Ucraina a determinat ca puterile occidentale sa impuna sanctiuni ample impotriva Rusiei, lasand Renault, proprietarul majoritar al celui mai mare producator de automobile din Rusia, AvtoVAZ, sa se confrunte cu ceea ce de Meo a numit o „situatie foarte complexa”.

Dupa ce a anuntat suspendarea activitatilor sale in Rusia, Renault isi revizuieste optiunile pentru uzina din Moscova si actionariatul in AvtoVAZ. „Suntem bine inarmati pentru a incerca sa gasim o solutie pe termen lung care sa ne protejeze bunurile si angajatii si de fapt, sa nu insultam complet viitorul pentru ca viata continua si speram ca situatia de pe teren va reveni la normal”, a declarat De Meo, marti.