Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Continental reduce previziunile privind veniturile pentru 2022

Continental si-a redus previziunile privind castigurile si a avertizat cu privire la „consecintele de durata” pentru lanturile de productie si aprovizionare daca razboiul din Ucraina nu se atenueaza.



Sursa: continental.com


Continental si-a redus previziunile anuale privind castigurile si a avertizat cu privire la „consecintele de durata” pentru lanturile de productie si aprovizionare daca razboiul din Ucraina nu se atenueaza cu costurile in crestere ale energiei si ale materiilor prime care afecteaza marjele.


Furnizorul aproape si-a dublat costurile asteptate de achizitii si logistica in diviziile de anvelope si ContiTech si a avertizat ca sectorul grupului sau de automobile ar putea ajunge in rosu, prognozand anterior o marja de la 0% la 1,5% pentru divizie.


„In cazul in care situatia geopolitica, in special in Europa de Est, ramane tensionata sau se inrautateste, aceasta ar putea avea consecinte de durata suplimentare pentru productie, lanturi de aprovizionare si cerere”, a spus furnizorul.


Continental a raportat o marja de profit in primul trimestru de 4,7%, in scadere fata de 8,5% anul trecut, chiar daca vanzarile consolidate au crescut la 9,3 miliarde de euro de la 8,6 miliarde in primul trimestru din 2021.


Sursa: europe.autonews.com


Furnizorul a spus ca se asteapta ca productia de autoturisme si vehicule comerciale usoare la nivel de industrie sa creasca cu doar 4-6% fata de anul 2022, in scadere fata de prognoza sa de 6-9% in martie.


Ca atare, se astepta ca marja de profit pentru acest an sa fie in jur de 4,7-5,7%, in scadere fata de prognoza anterioara de 5,5-6,5%.


Continental a declarat marti ca a reluat temporar productia de anvelope pentru autoturisme la fabrica sa din Rusia marti, dupa ce a suspendat-o la inceputul lunii martie dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia, pentru a proteja lucratorii locali care altfel ar putea fi acuzati penal.


Continental, cu sediul in Hanovra, Germania, se afla pe locul 6 in lista Automotive News a primilor 100 de furnizori globali , cu vanzari in 2020 catre producatorii de automobile de 29,7 miliarde de dolari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA