Faurecia a semnat un acord cu Mercedes-Benz pentru sistemul sau de infotainment Aptoide, obtinand o victorie importanta in fata Google si a altor rivali tehnologici.

Sursa: usine-digitale.fr

Mercedes-Benz va folosi tehnologia integrata Aptoide de la Faurecia pentru a alimenta navigatia si alte functii de infotainment pentru vehicule, intr-o victorie importanta pentru furnizorul de aplicatii impotriva Google si a altor firme de tehnologie pentru a controla tablourile de bord ale masinilor.

Companiile au declarat joi ca, in cadrul unui parteneriat pe mai multi ani, din 2023, joint-venture-ul dintre furnizorul auto Faurecia si magazinul independent de aplicatii Aptoide, va integra sistemul multimedia MBUX al producatorului auto premium german, platforma sa deschisa oferind aproape 250 de aplicatii de navigatie, trafic, streaming, solutie de plata, informatii despre parcare si statii de incarcare.

Gigantii tehnologici precum Google si Amazon sunt intr-o cursa pentru o cota mai mare a pietei de infotainment pentru vehicule in crestere. Directorul general adjunct al lui Faurecia-Aptoide, Thomas Belin, a declarat pentru Reuters in legatura cu contractul cu Mercedes  ca va ajuta la cresterea pozitiei companiei sale.

„Astazi, cu astfel de contracte vedem ca avem aceasta masa critica (…) si ca suntem legitimi pe aceasta piata”, a spus el.

Sursa: autoevolution.com

Asociatia comuna dintre furnizorul francez Faurecia si specialistul portughez in aplicatii Android Aptoide are deja contracte cu Volkswagen Group si BMW pentru a furniza vehiculelor lor ecosistemul sau Android Automotive.

Faurecia-Aptoide este, de asemenea, in discutii cu un producator de masini francez si cu un brand de masini premium pentru a-si folosi magazinul de aplicatii in Europa, oferind un produs personalizat pe care producatorii de masini il pot marca ca al lor.

„Vom oferi o oferta de magazin de aplicatii mult mai personalizabila, in care fiecare producator va putea sa isi insuseasca cu adevarat solutia, sa-si aleaga ecosistemul si sa aiba control asupra datelor personale, ceea ce este o problema importanta”, a spus Belin. Oferind un exemplu, Belin declara ca Faurecia-Aptoide poate oferi utilizatorilor VW un cont „myvolkswagen” in loc de un cont Google.

Faurecia face parte din Forvia, producatorul european de piese auto creat prin preluarea producatorului german de iluminat Hella. In ianuarie, Faurecia a declarat ca 3 milioane de vehicule din intreaga lume folosesc platforma Aptoide, fara a include noile sale contracte BMW si Mercedes.