Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profitul Volvo scade din cauza crizei de cipuri si a razboiului din Ucraina

Discutand despre criza cipurilor, Volvo a declarat ca se vede o imbunatatire treptata dupa ce producatorul auto a inregistrat o scadere a profitului trimestrial, in ciuda cererii puternice pentru vehiculele sale.



Sursa: volvocars.com


Volvo vede semne pozitive care indica faptul ca deficitul de cipuri se va imbunatati in a doua jumatate, inclusiv o aprovizionare mai consistenta. Profitul operational din primul trimestru a scazut la 607,4 milioane de dolari de la 8,4 miliarde de un an in urma, a anuntat compania intr-un comunicat de joi. Marja EBIT a fost de 8,1% in scadere fata de 12,3% in aceeasi perioada a anului trecut.


Diferenta de EBIT se datoreaza faptului ca Volvo a beneficiat in primul trimestru al anului 2021 de doua actiuni financiare mari, care au adaugat 304,7 milioane de dolari in contabilitate, a declarat directorul financiar Volvo, Bjorn Annwall, pentru Automotive News Europe.


O penurie globala de semiconductori a fortat Volvo sa opreasca productia in primul trimestru. Producatorul auto a avertizat ca problema aprovizionarii era de asteptat sa continue in al doilea trimestru.


Annwall a spus ca Volvo a vazut semne pozitive, inclusiv o aprovizionare mai consistenta de cipuri, care indica ca deficitul se va imbunatati in a doua jumatate.


„Lipsa de semiconductori a redus in mod clar volumul, dar industria si-a imbunatatit disciplina de stabilire a preturilor din cauza lipsei de aprovizionare pentru a ajuta la compensarea loviturii”, a declarat acesta intr-un interviu. Aceeasi tactica este folosita pentru a reduce impactul financiar cauzat de costurile mai mari pentru materiile prime, energie si transport pentru Volvo, a completat Annwall.


Sursa: volvocars.com


Volvo, detinuta majoritar de Geely Holding din China, si-a mentinut prognoza pentru 2022 de crestere marginala a livrarilor de la an la an.


Compania a declarat la inceputul acestei luni ca vanzarile sale de masini au scazut cu 20% in primul trimestru, la 148.295 de masini. Volvo a sperat sa fie pe drumul cel bun pentru a construi 900.000 de masini in acest an, ceea ce ar fi un volum de aproximativ 225.000 pe sfert, dar acest obiectiv a fost stabilit inainte de pandemie, deficit de cipuri si razboiul din Ucraina.


Volvo a suspendat in februarie toate vanzarile, service-ul si productia din Rusia, care anul trecut au reprezentat aproximativ 3% din vanzarile nete ale grupului sau.


In timp ce producatorii de automobile si furnizorii germani se pregatesc pentru posibilitatea ca Rusia sa intrerupa aprovizionarea cu gaz catre Europa ca urmare a conflictului din Ucraina, Annwall a spus ca Volvo nu va fi afectata in mod direct, deoarece fabricile sale din Suedia si Belgia folosesc biogaz.


„Nu avem gaz rusesc care intra in fabricile noastre. Acestea fiind spuse, este clar ca baza de furnizori din Europa foloseste acel gaz, astfel incat sa aveti o alta posibila perturbare a aprovizionarii”, a declarat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA