Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes cauta optiuni energetice pentru a inlocui gazul rusesc

Mercedes-Benz cauta alternative energetice in cazul in care Rusia va reduce livrarile de gaz si lucreaza indeaproape cu autoritatile germane pentru a asigura aprovizionarea cu energie.



 



Companiile se gandesc la diversificarea surselor de energie, a spus CEO-ul Mercedes, Ola Kallenius, dupa ce Rusia a intrerupt aprovizionarea cu gaze catre Polonia si Bulgaria si a amenintat ca va face acelasi lucru cu Germania.


„Fiecare companie cauta optiuni pentru diversificarea surselor de energie”, a declarat CEO-ul Ola Kaellenius pentru Reuters inainte de intalnirea anuala a companiei, de vineri. „Este inca prea devreme pentru a spune exact ce scenariu se va intampla, dar bineinteles ca ne uitam cu atentie la asta”, a spus Kallenius.


Gazprom din Rusia a intrerupt aprovizionarea cu gaze catre Polonia si Bulgaria in aceasta saptamana si a amenintat ca va face acelasi lucru si cu alte tari, declansand represalii pentru sanctiunile occidentale impuse pentru invazia Ucrainei de catre Moscova. Momentan, Germania nu a fost afectata.


Directorul financiar Mercedes, Harald Wilhelm, a declarat saptamana aceasta ca producatorul de automobile foloseste instalatii de gaz pentru caldura pentru a opera atelierele de vopsire.


Alti producatori si furnizori germani de automobile se pregatesc, de asemenea, pentru posibilitatea ca Rusia sa intrerupa aprovizionarea cu gaz catre Europa pe fondul conflictului din Ucraina.


Brandul premium al Grupului Volkswagen, Audi a declarat ca furnizarea de gaz pentru fabricile Grupului VW este sigura in prezent, dar producatorul auto este in contact regulat cu autoritatile, operatorii de retea si furnizorii pentru a putea evalua evolutiile ulterioare si a lua orice masuri necesare.



BMW a spus ca „monitorizeaza indeaproape situatia volatila” si este in comunicare continua cu autoritatile.


Robert Bosch a spus ca isi acopera 20% din necesarul de energie cu gaz, deci nu necesita cantitati foarte mari, dar unii dintre furnizorii sai o fac, in special in productia de semiconductori.


Continental a spus ca „monitorizeaza indeaproape situatia actuala si evalueaza continuu toate optiunile disponibile”.


O analiza Reuters arata ca peste jumatate din energia consumata de producatorii de automobile din Germania provine din combustibili fosili, cea mai mare parte din gaze naturale.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA