Qualcomm va furniza pentru VW system-on-chip de pe platforma sa Snapdragon Ride pentru a facilita conducerea autonoma.

Sursa: heise.de

Divizia de software Cariad a Grupului Volkswagen a declarat ca va procura cipuri de la Qualcomm pentru a dezvolta software de conducere autonoma, pe care VW l-a facut parte centrala a strategiei sale viitoare.

Qualcomm Technologies va furniza system-on-chip (SoC) din portofoliul sau Snapdragon Ride pentru platforma software Cariad.

SoC-urile vor fi o componenta hardware importanta in platforma sa de calcul standardizata si scalabila, a spus Cariad intr-o declaratie de zilele trecute. Platforma Cariad isi propune sa permita conducerea automata pana la standardele de nivel 4, in care masina se poate ocupa de toate aspectele conducerii in majoritatea circumstantelor fara interventie umana. Momentan, nu au fost dezvaluite detalii financiare.

Sursa: trendfool.com

Vom primi sisteme pe cipuri (SoC) concepute pentru a permite functii de conducere asistata si automata pana la Nivelul 4 de la Qualcomm, un expert in design de cipuri cu peste 140.000 de brevete”, a declarat CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, pe LinkedIn.

„Cipurile din portofoliul Qualcomm Snapdragon Ride vor fi folosite in toate vehiculele Grupului cu generatia unificata Cariad Software incepand cu mijlocul deceniului”, a spus Diess.

VW isi va extinde, de asemenea, parteneriatul existent cu Intel MobilEye si este deja in discutii pentru a face acest lucru, a declarat acesta. Diess a preluat responsabilitatea pentru Cariad de la CEO-ul Audi, Markus Duesmann, in decembrie, dupa plangeri privind progresul lent al unitatii.

Raspunzand la rapoartele despre intarzierile de la Cariad, Diess a spus ca va fi nevoie de doua cicluri de viata pentru a realiza proiectul: „Asa ca as dori sa spun criticilor din cadrul grupului: este mai bine sa lucram impreuna la progres decat sa ne plangem”.

BMW, General Motors, Stellantis si Renault sunt printre alti producatori auto care fac echipa cu Qualcomm pentru functii software avansate.