BMW si rivalii sai au mutat productia catre modele cu marja de profit mai mare, pe perioada crizei de semiconductori si a altor probleme ale lantului de aprovizionare.

Sursa: bmw-w.com

BMW a declarat despre castiguri ca au crescut cu 12% in primul trimestru, chiar daca razboiul din Ucraina si blocarea COVID din China au perturbat lantul de aprovizionare al producatorului auto.

Castigurile grupului inainte de dobanzi si impozite au crescut la 3,39 miliarde de euro  in primul trimestru, a anuntat compania joi.

BMW a confirmat perspectivele pentru anul acesta pe care le-a conturat in martie, cand a declarat ca invazia Ucrainei de catre Rusia va scadea randamentele productiei auto intre 7% si 9%. Este putin mai putin decat intervalul de 8 pana la 10% pe care il estimase inainte de inceperea razboiului.

BMW si rivalii sai au mutat productia catre modele cu marja de profit mai mare, deoarece productia a fost impiedicata de deficitul de semiconductori si de alte probleme ale lantului de aprovizionare.

In ciuda livrarii cu 6% mai putine de masini in primul trimestru, veniturile auto BMW au crescut cu 17% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Rentabilitatea in divizia auto a BMW a fost in spatele rivalului Mercedes-Benz, care a inregistrat o marja record de 16,4% pentru divizia sa auto in primul trimestru. Randamentul operational al BMW pe productia de automobile a fost de 8,9% in primul trimestru, in comparatie cu asteptarile analistilor de 7,8%.

Sursa: euroncap.com

Veniturile grupului au fost sustinute de consolidarea completa a joint venture-ului BMW din China, care a contribuit cu 3,3 miliarde de euro de la jumatatea lunii februarie, a spus BMW. In februarie, producatorul auto a declarat ca va plati 3,7 miliarde de euro pentru a prelua controlul majoritar al JV-ului sau chinez, dupa ce va obtine licenta necesara de la Beijing.

Este de asteptat ca profiturile BMW in productia de automobile sa se inregistreze in a doua jumatate a anului. La mijlocul lunii aprilie, BMW a prezentat noua generatie a flagship-ului Seria 7, inclusiv varianta i7 complet electrica , care va fi pusa in vanzare in noiembrie. O versiune imbunatatita a SUV-ului sau X7 cu marja mare va fi vanduta din august.