Land Rover a lansat detalii despre Range Rover Sport de ultima generatie, unul dintre cele mai importante modele ale sale.

Sursa: irishtimes.com

Cel mai recent Range Rover Sport primeste o noua platforma, care ii imbunatateste dinamica de condus, impreuna cu un pret mai mare pentru autocolante si o versiune complet electrica care va sosi in 2024.

Noul Range Rover Sport „stabileste noi standarde ca SUV sportiv de lux suprem”, a declarat directorul general al Jaguar Land Rover, Thierry Bollore, intr-un comunicat.

Range Rover Sport este unul dintre cele mai mari surse de profit ale Land Rover datorita pretului ridicat si vanzarilor puternice. A fost al doilea cel mai vandut JLR in primul trimestru, dupa Land Rover Defender. Vanzarile sunt cu mult inaintea Range Rover mai mare si Land Rover Discovery.

Pretul de lista al lui Range Rover Sport a fost majorat pe masura ce JLR creste pe piata pentru a creste profitabilitatea. SUV-ul va incepe de la 79.125 de lire sterline  pe piata sa de origine din Marea Britanie, o crestere cu 22% de la 64.760 de lire sterline pentru versiunea de baza a modelului actual.

Cea de-a treia generatie Range Rover Sport este sustinuta de noua platforma MLA-Flex (arhitectura longitudinala modulara) a JLR, conceputa pentru a gazdui sisteme de propulsie complet electrice si hybride plug-in.

Designul SUV-ului este o evolutie a generatiei actuale, cu surplome scurte, faruri subtiri si capota. Noul model pune in ordine detaliile suprafetei cu manere ascunse ale usilor, ferestre incastrate si un acoperis sudat cu laser, despre care Land Rover spune ca ofera un aspect mai precis. Habitaclul este familiar cu noul Range Rover si foloseste acelasi ecran tactil central curbat plutitor de 13,1 inchi, cu feedback pe ecran care le informeaza utilizatorilor cand au fost apasate butoanele.

Sursa: insideevs.com

Range Rover Sport are sistemul de infotainment Pivi Pro de la JLR cu control vocal Amazon Alexa incorporat. Un ecran separat de 13,7 inchi se afla in fata soferului.

Utilizeaza noua arhitectura electrica a vehiculelor Land Rover (EVA 2.0) care include capacitatea de a actualiza 63 de module electronice prin aer. Range Rover Sport de top este propulsat de un motor V-8 dublu turbo de 4,4 litri furnizat de BMW care produce 523 CP.  V-8 Twin Turbo va accelera de la 0 la 60 mph (97 km/h) in 4,3 secunde, a spus Land Rover.

Toate modelele Range Rover Sport au o transmisie automata ZF cu opt trepte si tractiune integrala.

Land Rover nu a dezvaluit detalii pentru modelul complet electric in 2024, care se va alatura unui Range Rover complet electric care va sosi in acelasi an.