Furnizorul spune ca productia de cablaje, o componenta critica pentru producatorii de automobile, aproape a revenit la nivelul de dinainte de razboi la doua fabrici din Ucraina.

Sursa: leoni-ukraine.com

Furnizorul german Leoni a reluat productia de cablaje de sarma in vestul Ucrainei, iar volumul aproape a revenit la cel de dinainte de razboi, a declarat CEO-ul Aldo Kamper.

Leoni, un furnizor cheie de cablaje auto, a fost fortat sa inchida doua fabrici din Ucraina pentru aproximativ o saptamana dupa ce Rusia a invadat tara pe 24 februarie.

Oprirea a adaugat o noua presiune de productie asupra industriei auto europene, care se lupta deja cu o criza persistenta de semiconductori. Clientii, inclusiv Volkswagen Group si BMW, au fost fortati sa opreasca temporar productia de masini in unele locatii.

Lucratorii de la fabricile lui Leoni din Ucraina, temandu-se ca locurile lor de munca ar putea fi pierdute definitiv, au cerut sa se intoarca la munca, elaborand un plan cu privire la modul de relansare a operatiunilor.

Leoni a revizuit rapid modul in care functioneaza in Ucraina, de la ture la adaposturi la transportul de marfuri peste granita, pentru a reporni productia in conditii periculoase si imprevizibile.

„Putem satisface pe deplin cererea clientilor din facilitatile noastre din Ucraina, ceea ce este o veste fantastica”, le-a spus Kamper miercuri analistilor si investitorilor la apelul Leoni pentru veniturile din primul trimestru. „Nu ne asteptam la asta cand a izbucnit razboiul.”

Furnizorul are aproximativ 7.000 de angajati in Ucraina, dintr-o forta de munca globala totala de 101.000.

Sursa: leoni-wiring-systems.com

Leoni a raportat o scadere de 6,9% a vanzarilor, la 1,26 miliarde de euro in primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada de timp din 2021. Compania a avut o pierdere in primul trimestru de 17 milioane de euro, fata de un profit de 29 de milioane de euro in primul trimestru al anului 2021.

Cel mai important factor in scaderea vanzarilor a fost efectul inflatiei asupra salariilor si a costurilor materialelor, a spus directorul financiar Harald Nippel. Volumul a scazut din cauza penuriei de semiconductori si a razboiului din Ucraina, a adaugat el. Furnizorul este intr-o „discutie intensa” despre trecerea costurilor inflatiei catre clienti, a spus Nippel.

Kamper a spus ca Leoni lucreaza pentru a-si duplica capacitatea din Ucraina la alte fabrici „ca asigurare pentru evolutiile viitoare din Ucraina”.

Investitia in noua capacitate va fi impartasita cu clientii, a spus el. „Cand lucrurile se calmeaza complet si totul va reveni la normal, vom vorbi cu clientii despre cum sa facem fata acestei capacitati suplimentare”, a adaugat Kamper.  „Leoni este alaturi de Ucraina si continuam sa credem in viitorul tarii”, a declarat acesta.