Producatorul de automobile Mitsubishi se pare ce este in revenire, vede castiguri stabile in viitor.

Sursa: mitsubishi-motors.ro

Mitsubishi Motors, aflat in revenire, si-a intensificat recuperarea in ultimul trimestru, revenind la profitabilitate pe baza vanzarilor mai bune si a ratelor de schimb valutar avantajoase.

Producatorul auto japonez a prognozat un profit operational constant in anul fiscal curent, invocand un impuls continuu al unui mix de produse mai profitabil, in ciuda cresterii costurilor de achizitie.

In al patrulea trimestru fiscal incheiat la 31 martie, Mitsubishi a inregistrat un profit operational de 31,4 miliarde de yeni, inversand o pierdere operationala de 8,6 miliarde de yeni, cu un an mai devreme, a declarat marti compania in timp ce si-a anuntat rezultatele financiare ale anului fiscal.

Vanzarile globale retail au crescut cu 8,7%, pana la 250.000 de vehicule in trimestru, deoarece cererea importanta din America de Nord, Australia si Asia de Sud-Est a compensat scaderea livrarilor in Japonia si Europa. Vanzarile Mitsubishi in Europa au scazut la 29.000 de unitati, de la 33.000 de vehicule fata de anul anterior, in timp ce vanzarile pe piata interna japoneza au scazut la 26.000 de unitati de la 30.000 cu un an mai devreme.

Sursa: mitsubishi-motors.ro

Pentru intregul an fiscal incheiat la 31 martie, Mitsubishi a revenit de la o pierdere operationala mare in anul fiscal precedent la un profit operational de 716,1 milioane USD. Vanzarile globale au crescut cu 17%, pana la 937.000 in perioada de 12 luni.

Privind anul fiscal care se incheie la 31 martie 2023, Mitsubishi estimeaza ca vanzarile globale se vor mentine constant la aproximativ 938.000 de vehicule. Se asteapta ca profitul operational sa ajunga la 738,3 milioane de dolari, in timp ce venitul net se ridica la aproximativ 615,2 milioane de dolari.

Cresterea costurilor pentru materiile prime, achizitiile de piese, cheltuielile de fabrica si transportul sunt vazute ca afecteaza veniturile in crestere, pe masura ce mixul de produse devine mai profitabil odata cu lansarile de modele. Mitsubishi prezice ca vanzarile din America de Nord se vor extinde cu 6%, pana la 166.000 de vehicule in acest an fiscal. Vanzarile in Europa, in schimb, ar trebui sa creasca cu 53%, pana la 56.000.