Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault vinde pachetul de actiuni al AvtoVAZ

Producatorul auto occidental, cel mai expus pietei ruse, a anuntat ca actiunile sale la Renault Rusia vor merge catre orasul Moscova.



Sursa: topcarnews.net


Renault isi va vinde pachetul majoritar de actiuni din AvtoVAZ unui institut rus de stiinta, a spus producatorul auto, adaugand ca tranzactia include o optiune de sase ani de rascumparare a pachetului. Producatorul auto occidental cel mai expus pietei ruse a declarat ca detinerea sa de aproape 67,69% in AvtoVAZ, care produce masini Lada, va fi vanduta Institutului Central de Cercetare si Dezvoltare Auto si Motoare din Rusia, numit Nami.


„Inchiderea acestor tranzactii nu este supusa niciunei conditii, iar toate aprobarile necesare au fost obtinute”, a declarat Renault intr-un comunicat.


Actiunile sale de 100% la Renault Rusia, care opereaza o fabrica la Moscova, vor ajunge in orasul Moscova. „Astazi, am luat o decizie dificila dar necesara si facem o alegere responsabila fata de cei 45.000 de angajati ai nostri din Rusia”, a spus CEO-ul Luca de Meo in declaratie.


,,Miscarea a pastrat performanta grupului si capacitatea acestuia de a reveni in tara in viitor intr-un context diferit”, a  mai adaugat el.


Compania, care este detinuta in proportie de 15% de statul francez, a confirmat o depreciere de aproape 2,2 miliarde de euro, pentru a reflecta costurile potentiale ale suspendarii operatiunilor in Rusia.


De Meo a fost clar cu privire la dorinta producatorului francez de automobile de a se reintoarce in Rusia dupa ce razboiul din Ucraina va fi rezolvat si relatiile vor fi restabilite in cele din urma.


Sursa: topcarnews.net


Fabrica AvtoVAZ de la Togliatti poate construi masini Renault Duster sub marca Lada, dupa spusele Denis Pak, seful departamentului pentru industria auto din cadrul Ministerului Industriei si Comertului, intr-un interviu televizat pentru Rossiya-24. El a spus ca s-a ajuns la un acord cu Renault dar  reprezentantii producatorului auto nu au fost disponibili imediat pentru a comenta.


Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a spus ca pentru a pastra mii de locuri de munca uzina Renault din oras va fi folosita pentru a relua productia marcii Moskvich din era sovietica. Moskvich si-a incetat productia in urma cu aproximativ doua decenii.


Sobyanin a spus ca Moscova lucreaza cu producatorul de camioane Kamaz si cu Ministerul Industriei si Comertului din Rusia pentru a localiza cat mai multa productie de componente pentru vehicule in Rusia.


Uzina din Moscova va fi redenumita Fabrica de automobile Moscova Moskvich, a mai spus acesta.


Unele surse au declarat pentru Reuters ca participatia Renault Rusia si AvtovVAZ au fost vandute pentru o rubla simbolica de 0,016 dolari  fiecare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA