Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Polestar reduce previziunile de vanzari pentru 2022

Polestar reduce prognoza de livrare pentru 2022 pe fondul blocajelor de productie din China.



Sursa: ev-database.org


Filiala Volvo a accelerat introducerea unui al doilea schimb la fabrica sa din Luqiao, China, pentru a ajuta la recuperarea unei parti din productia pierduta in acest an.


Polestar a accelerat introducerea unui al doilea schimb la fabrica sa din Luqiao, China, si intentioneaza sa recupereze o parte din productia pierduta in acest an.


Producatorul suedez de vehicule electrice Polestar si-a redus previziunile de livrari pentru 2022 cu 15.000 de unitati, la 50.000 de vehicule, joi, dand vina pe blocajele COVID-19 in China. „Reducerea pentru 2022 este 100% atribuita blocajelor din China”, a declarat filiala Volvo Cars intr-un comunicat.


„Ne-am fi atins confortabil obiectivul de a livra 65.000 de masini anul acesta, daca nu ar fi fost blocaje”, a declarat o sursa Polestar pentru Automotive News Europe.


Blocajele cauzate de pandemia de COVID-19 din China au cauzat intreruperi ale lantului de aprovizionare pentru semiconductori si componente utilizate pe scara larga in vehiculele electrice, daunand capacitatii companiilor de a le produce.


Polestar a declarat, cu ajutorul partenerilor sai Volvo si Geely Automobile, ca va continua sa gestioneze provocarile lantului de aprovizionare, asa cum a facut-o in 2021, cand a livrat aproximativ 29.000 de vehicule.


Polestar a accelerat introducerea unui al doilea schimb la fabrica sa din Luqiao, China, si intentioneaza sa recupereze o parte din productia pierduta in acest an. Compania a adaugat ca este increzatoare ca isi va atinge obiectivul de livrare incepand cu 2023.


O parte cheie a planului sau de a atinge 124.000 de vanzari globale pana anul viitor este sosirea SUV-ului mare premium Polestar 3, care va avea debutul global in octombrie.


Sursa: polestar.com


Problemele de productie nu au incetinit expansiunea pietei Polestar, deoarece este acum activa in 23 de piete, in crestere fata de 19 la sfarsitul anului 2021, Spania si Portugalia fiind printre tarile noi cheie. Italia si Israelul vor fi adaugate inainte de sfarsitul anului, ca parte a obiectivelor companiei de a avea 30 operatiuni pe piata la sfarsitul anului 2022.


Compania suedeza a declarat ca vanzarile sale de vehicule s-au dublat la aproximativ 13.600, iar comenzile s-au triplat la aproximativ 23.000 in primele patru luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2021.


„Orice efecte economice pe termen scurt si mediu nu ne-au afectat obiectivul de a vinde 290.000 de masini, de 10 ori mai mult decat am vandut in 2021”, a spus CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath.


Polestar, care a fost fondata in 2017 de Geely si Volvo Cars din China, urmeaza sa fuzioneze cu compania de achizitii cu destinatie speciala (SPAC) Gores Guggenheim,  in acest an.


Firma de inchiriere de masini Hertz Global Holdings a declarat in aprilie ca va cumpara pana la 65.000 de vehicule electrice Polestar in cinci ani.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA