Masina de expozitie Vision AMG prezinta viitoarele modele complet electrice ale diviziei de performanta Mercedes.

Sursa: topgear.com

Masina de expozitie Vision AMG cu patru usi prezinta modele complet electrice de la marca de inalta performanta a Grupului Mercedes-Benz, care urmeaza a fi vandute incepand cu 2025.

Vision AMG, pe care Mercedes il numeste „supermasina electrica”, se bazeaza pe platforma AMG.EA a producatorului auto, care va fi folosita pentru modelele de performanta complet electrice.

„Prin acest studiu, oferim acum o prima privire asupra modului in care transferam ADN-ul AMG in viitorul complet electric, incepand cu 2025”, a declarat CEO-ul Grupului Mercedes-Benz, Ola Kallenius, intr-o declaratie la dezvaluirea conceptului, in Nisa, Franta.

Sub brandul Kallenius, marca AMG va juca un rol tot mai mare in profitabilitatea Mercedes, alaturi de alte asa-numite vehicule Top End de la Maybach, G-Wagen si viitoarea serie Mythos editie limitata.

Mercedes vinde deja o serie de vehicule electrice marca AMG, dar vor exista si modele dedicate in viitor.

Sursa: motor1.com

Platforma si transmisia electrica pentru Vision au fost dezvoltate „de la zero”, a declarat Philipp Schiemer, CEO al Mercedes-AMG. Acesta va incorpora motoare electrice cu flux axial de inalta performanta de la filiala detinuta in totalitate a lui Mercedes, Yasa.

Gorden Wegener, directorul de design al grupului Mercedes, a declarat ca Vision AMG se bazeaza pe o alta masina de expozitie, Vision EQXX care a fost prezentata in decembrie. Mercedes a folosit EQXX pentru a demonstra o autonomie a bateriei de 1.000 km.

Vision AMG prezinta o forma de lacrima monolitica, spune Mercedes, cu linii de inchidere minima si usi si ferestre vopsite in culoarea caroseriei argintie.

„Vision AMG arata intr-un stil spectaculos cum ar putea arata electrificarea la Mercedes-AMG, ramanand in acelasi timp fidel esteticii marcii”, a spus Wegener in comunicat.