Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Maserati MC20 Cielo roadster va fi cel mai scump model Stellantis

Versiunea roadster a Maserati MC20 este de asteptat sa fie pusa in vanzare in prima jumatate a anului 2023 in Europa si SUA.



Sursa: maserati.com


Maserati MC20 Cielo, versiunea roadster a coupe-ului MC20, pare sa ajute singurul brand de lux al lui Stellantis sa revina la un nivel satisfacator de profitabilitate.


MC20 Cielo va fi cel mai scump model al lui Stellantis. In Germania, cea mai mare piata din Europa, va costa 260.000 de euro. MC20 Cielo este de asteptat sa fie pus in vanzare in primul trimestru al anului viitor in Europa, urmat de o lansare in SUA in al doilea trimestru. Numele sau Cielo inseamna „cer” in italiana.


MC20 Cielo este cu 30.000 de euro mai costisitor  decat coupe-ul MC20, care costa 230.000 de euro in Germania, in prezent cel mai mare pret al oricarei masini dintre cele 14 marci ale Stellantis.


Maserati va dezvalui un al treilea model nou anul acesta, un coupe de dimensiuni medii GranTurismo reproiectat. Lansat in 2023, GranTurismo va fi si primul Maserati care va oferi o varianta complet electrica. Marca a confirmat miercuri ca MC20 va fi oferit ca varianta complet electrica, planificata pentru 2025, dar a refuzat sa spuna daca va fi oferit atat pe MC20 coupe, cat si pe Cielo.


Maserati intentioneaza sa construiasca sase pana la sapte coupe-uri si Cielos MC20 pe zi, cu o capacitate anuala de 1.300 pana la 1.500 de unitati. Directorul comercial Maserati, Bernard Loire, a declarat ca productia MC20 din 2022 este deja epuizata. Timpul mediu de asteptare este de aproximativ opt luni, iar compania va proteja pretul masinii pana la livrare, chiar daca preturile materiilor prime si inflatia cresc, dupa cum a spus el.


Sursa: maserati.com


MC20 Cielo are un acoperis retractabil din sticla, furnizat de Webasto, care dureaza 12 secunde pentru a se deschide sau inchide, despre care Maserati spune ca este cel mai rapid din categorie. Acoperisul „electrocrom” poate trece de la transparent la opac in mai putin de o secunda la atingerea unui buton folosind tehnologia cu cristale lichide dispersate in polimeri (PDLC). Aceasta caracteristica, care permite o vedere completa a cerului atunci cand acoperisul este inchis dand modelului numele „Cielo”, a fost sugerata de un client, a declarat Francesco Tonon, seful de planificare a produselor Maserati.


La 1540 kg, Cielo cantareste cu 65 kg mai mult decat coupe-ul, dar are performante aproape identice. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este de asteptat sa fie de aproximativ 3 secunde, comparativ cu 2,9 secunde pentru coupe, spune Maserati, in timp ce viteza maxima ar trebui sa fie de peste 320 km/h, comparativ cu 326 km/h pentru coupe.


Veniturile marcii au crescut cu 47%, ajungand la peste 2 miliarde de euro. Profitul operational ajustat a fost de 103 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 91 de milioane de euro in 2020. Marja operationala a fost de 5,1% si 6,5% in a doua jumatate dupa intrarea pe piata a MC20.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA