Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford va vinde fabrica din India catre Tata Motors

Tata Motors va investi in uzina din Sanand, deoarece incearca sa-si intensifice productia de vehicule electrice.



Sursa: moneycontrol.com


Tata Motors a semnat un acord pentru o potentiala achizitie a unei unitati de productie Ford in statul Gujarat din vestul Indiei, in timp ce incearca sa-si intensifice productia de vehicule electrice.


Tata Motors domina deja piata de masini electrice din India, pe care guvernul incearca sa o creasca oferind companiilor stimulente de miliarde de dolari.


Memorandumul de intelegere anuntat luni acopera terenul, activele si toti angajatii eligibili care lucreaza la unitatea Sanand. Detaliile financiare ale acordului nu au fost inca dezvaluite. Tata a declarat ca va investi in masini si echipamente noi la fabrica prin unitatea sa de mobilitate electrica si se asteapta ca instalatia sa aiba o capacitate de productie de 300.000 de unitati in fiecare an dupa finalizarea lucrarilor. Capacitatea poate fi marita la peste 400.000 de unitati.


„Preferinta in crestere a clientilor pentru vehiculele de pasageri si electrice produse de Tata Motors a condus la o crestere multipla…iar aceasta tranzactie potentiala va sprijini extinderea capacitatii”, a declarat Shailesh Chandra, directorul general al Tata Passenger Electric Mobility.


Sursa: india.ford.com


Tata a reusit sa obtina anul trecut 1 miliard de dolari de la firma de capital privat TPG pentru afacerile sale cu vehicule electrice si concureaza in acest domeniu cu Mahindra si Mahindra.


Interesul pentru uzina din Sanand vine in urma deciziei Ford de anul trecut de a opri productia in India, unde detinea o cota de mai putin de 2% din piata autovehiculelor si se luptase sa obtina profit de mai bine de doua decenii.


Ford a declarat, la inceputul acestei luni, ca este in cautare de optiuni pentru cele doua fabrici ale sale din tara, in timp ce a dezvaluit planurile de a produce vehicule electrice in India pentru export.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA