Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculele electrice nu sunt singura modalitate de a atinge obiectivele de CO2

Vehiculele electrice nu sunt singura cale eficienta de reducere a emisiilor de carbon produse de industria auto, a declarat seful lobby-ului auto din Italia, Paolo Scudieri.



Sursa: eproinn.com


Biocombustibilii si hidrogenul ar putea ajuta la indeplinirea obiectivelor pentru emisii, nu doar vehiculele electrice fiind capabile de acest obiectiv, spune lobby-ul auto din Italia. Alte tehnologii ar putea ajuta la decarbonizarea industriei, indeplinind aceleasi obiective privind emisiile, pastrand in acelasi timp competenta si locurile de munca in Italia, a declarat Scudieri, presedintele asociatiei industriei auto ANFIA.


„Ma refer la contributia tangibila pe care o pot oferi biocombustibilii si combustibilii sintetici, precum si hidrogenul”, a spus Scudieri in deschiderea adunarii publice a ANFIA, adaugand ca industria auto italiana facea deja investitii uriase in hidrogen.


Biocombustibilii si combustibilii sintetici, denumiti e-combustibili, sunt in curs de dezvoltare pentru a permite versiunilor modificate ale motoarelor cu ardere sa continue sa fie utilizate, ceea ce se doreste a fi o solutie mai admisibila decat o trecere angro la vehicule complet electrice.


Scudieri sustine ca o concentrare exclusiva pe tehnologia vehiculelor electrice, dominata in prezent de producatorii asiatici, ar pune in pericol circa 73.000 de locuri de munca in Italia in urmatorii ani, care nu vor fi compensate de cele  aproximativ 6.000 de noi locuri de munca care se preconizeaza a fi create de mobilitatea electrica.


El a spus ca aproximativ 450 de furnizori din Italia, dintr-un total de 2.200, risca sa iasa din activitate, deoarece nu au inceput inca sa mute productia catre tehnologia electrica.


Sursa: ruetir.com


Comisia Europeana a propus o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 pana in 2035 pentru industrie. Tinta, care face parte dintr-un pachet mai amplu de politici privind schimbarile climatice lansat anul trecut, ar face imposibila vanzarea de noi vehicule alimentate cu combustibili fosili in blocul de 27 de tari.


Parlamentul European va organiza o dezbatere saptamana viitoare cu privire la o serie de politici climatice, inclusiv un plan de interzicere efectiva a masinilor cu motor cu combustie pana in 2035.


Scudieri a spus ca nu exista o pozitie predominanta intre diferitele grupuri politice din cadrul parlamentului european. „Fiecare vot va conta, iar dorinta mea este ca europarlamentarii nostri sa voteze, avand in vedere si interesele tarii”, a spus acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA