BMW isi va construi masinile electrice de urmatoarea generatie, sustinute de arhitectura sa Neue Klasse (Clasa Noua), la noua sa fabrica fara combustibili fosili din Ungaria.

Sursa: bmwblog.com

BMW inca incearca sa isi respecte promisiunea de a construi prima fabrica din lume fara fosili in Ungaria, dupa cum a declarat seful de productie al producatorului auto, Nedeljkovic.

BMW isi va construi masinile electrice de urmatoarea generatie, sustinute de arhitectura sa Neue Klasse (Clasa Noua) , la fabrica din Debretin, la aproximativ 200 km est de Budapesta, incepand cu 2025. Producatorul auto a declarat ca fabrica isi va prelua toata energia sa din surse regenerabile.

Aproximativ jumatate din productia de energie electrica a Ungariei provine din energie nucleara, potrivit datelor Agentiei Internationale pentru Energie, cu aproximativ un sfert din gaze naturale.

BMW va incerca sa obtina o proportie „semnificativa” din energia necesara fabricii din Ungaria la fata locului, cum ar fi prin panouri solare, a spus Nedeljkovic.

La fel ca alti producatori de automobile, BMW s-a angajat sa achizitioneze energie 100% verde, dar o mare parte din aceasta este cumparata sub forma de asa-numitele certificate energetice, care semnaleaza cererea de surse regenerabile pe piata deschisa.

Sursa: newsbeezer.com

Invazia Ucrainei de catre Rusia si cresterea preturilor la gaz i-au fortat pe producatorii de automobile sa se uite mai atent la sursele regenerabile directe, in incercarea de a reduce dependenta de Rusia si de a reduce expunerea la o oprire brusca a aprovizionarii cu gaz.

BMW a explorat diverse idei pentru stocarea la fata locului a energiei regenerabile, dupa cum a declarat Nedeljkovic, o optiune fiind bateriile de inalta tensiune reciclate din masinile BMW.

Nu se stia inca ce capacitate ar avea sistemul de stocare a bateriilor din uzina din Debrecen, unde producatorul auto intentioneaza sa produca in jur de 150.000 de unitati pe an, fata de cele 350.000 pe care le produce momentan la Leipzig.

„Elaboram un plan pentru a defini cerintele de capacitate”, a spus Nedeljkovic.