Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ford Ranger II ( 2006 – 2011 )

Ford Ranger are o istorie mai lunga decat noaptea si mai ampla si decat cea a lui Ion Iliescu. Doar ca Ford Ranger II a fost primul Ranger international pe care l-am primit si noi in Europa asa ca sa aruncam microfonul si sa sarim la bara.



 


Am spus ca Ford Ranger II e primul Ranger dar asta nu e chiar adevarat, pentru ca Ford avea sub tirania proprie brandul Mazda. Si asta insemna ca Mazda BT-50 era victima perfecta pentru prima camioneta Ford de vanzare in Europa pentru ca americanii nu stiu sa construiasca o camioneta asa de mica, la fel cum nu exista in SUA nici pistoale sau sucuri la 0,5 litri. Au stiut in schimb sa aduca sasiul si duritatea camionetelor americane, la care au legat motoare de origine Mazda si uite asa a iesit Ford Ranger II.


Daca urmatoarea generatie de Ranger e mai pentru asfalt decat pentru off-road, primul Ranger e o bestie de teren dar incredibil de slaba pe asfalt. Ca vorbim despre curbe sau despre mers cu mai mult de 10 km/h, Ford Ranger II si Mazda BT-50 sunt printre cele mai slabe masini pe care le poti alege. Dar daca e vorba de carat lemne, porci, ursi, cabane intregi, barajul Vidraru sau ai de livrat cina Ozanei Barabancea pre-operatie, atunci astea doua masini sunt printre cele mai bune pe care le poti alege.


Continuam pe linia americana si aruncam in continuare sub tren Ford Ranger II, chiar daca probabil ca ar supravietui unui asemenea impact. De fapt, cu siguranta nu ar supravietui, pentru ca astea doua camionete nu au auzit de testele de siguranta sau de sisteme de siguranta sau de cuvantul siguranta cu totul. Pana acum, avem o masina americana obisnuita, cu motoare non-americane.


 



Motoare Ford Ranger II


Diesel



  • 2.5 TD de 143 cai – In zilele noastre se pratica des ca pe masini comerciale sa se puna motoare de autoturisme, vezi cazul Amarok sau Doblo sau orice duba in esenta. Doar ca aici avem un motor adus de la divizia Mazda pentru vehicule comerciale, iar asta se vede. Motorul nu are probleme specifice si se invarte la infinit. Nu neaparat repede, dar pana la infinit.

  • 3.0 TD de 156 cai – Pentru ca daca vrei mai repede, atunci ai versiunea de 3 litri. Desi nu inteleg neaparat de ce ai nevoie de mai multa putere, intr-o camioneta facuta sa care aprovizionarea pe o saptamana a unei cabane, in orice conditii de vreme, la orice coordonate de GPS, oricat de improbabile ar fi. Dar e bine de stiut ca exista si ca se poate.


 



Probleme Generale Ford Ranger II



  • Poate ca motoarele sunt capabile si apte de munca, dar transmisiile din pacate nu sunt. Chit ca vorbim despre cutiile manuale sau cele automate, vor fi probleme si vor avea o viata scurta, ca povestea de dragoste dintre Brigitte si Pastrama.

  • Dupa cum spuneam si mai devreme, la americani nu au ajuns termeni precum „confort” sau „siguranta”.

  • Pentru ca sunt foarte bune sunt si exagerat de scumpe pe piata second-hand. Serios, m-am uitat la preturi si unii oameni cer niste preturi de te intrebi daca sunt pe un tratament pe baza de THC.

  • Neaparat trebuie verificata super atent camioneta, de la 4×4 la sasiu si tot ce inseamna pe dedesubt, pentru ca nimeni nu cumpara asa ceva pentru a merge cu ele pe Magheru.


 



Verdict Ford Ranger II


Dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai. O masina legendara ca si fiabilitate, dar care are si un cost second-hand pe masura. Totusi a fost un experiment reusit si suficient de profitabil incat sa ii convinga pe americani sa mai bage o fisa si sa vina cu Ford Ranger III, o masina care a fost foarte populara la noi si un animal complet diferit fata de generatia aceasta.


 


Ce motoare recomand? Oricum pe piata gasesti numai 2.5 TD de 143 de cai, dar daca ai cumva noroc si gasesti unul, 3.0 TD-ul e mult mai bun pentru atelajul acesta agricol.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA