Producatorul auto a declarat despre contactorii principali ai bateriei de inalta tensiune ai vehiculului electric Mach-E ca s-ar putea supraincalzi. Dealerilor li s-a spus sa nu livreze vehiculele pana cand nu se remediaza situatia.

Sursa: thecars.ro

Ford Motor recheama 48.924 de crossover-uri Mustang Mach-E in SUA, in urma unui defect de siguranta care ar putea cauza pierderea puterii vehiculului electric.

Suplimentar fata de rechemare, Ford a emis o oprire a vanzarii pentru Mach-E , conform unei note pentru dealeri emisa luni. Conform noilor comenzi, comerciantii retail nu au voie sa finalizeze vanzarea prin livrarea vehiculului clientilor.

Ford a spus ca vehiculele afectate au fost construite in perioada 27 mai 2020 pana in 24 mai 2022, la fabrica sa din Cuautitlan, Mexic.

Un purtator de cuvant Ford a declarat ca remediul este o actualizare de software, iar producatorul auto doreste sa implementeze aceasta actualizare luna viitoare. Compania a spus ca proprietarii vor avea optiunea fie de a finaliza actualizarea over-the-air, fie de a-si duce vehiculul la un dealer Ford sau Lincoln.

Ford a spus ca nu exista investigatii deschise cu NHTSA legate de aceasta problema. CNBC a raportat pentru prima data oprirea vanzarii si rechemarea, in decursul zilei de marti.

Sursa: en.wikipedia.org

Ford a rechemat 38.000 de Mach-E in America de Nord si Europa in septembrie anul trecut pentru parbrize si trape care ar putea cadea. In martie 2021, a rechemat un numar restrans de masini cu suruburi defecte ale cadrului auxiliar .

Ford a vandut aproximativ 42.000 de Mustang Mach-E in SUA de cand a fost pus in vanzare la sfarsitul anului 2020 si a devenit in 2021 al doilea cel mai mare vanzator de vehicule electrice din tara, dupa Tesla. Principalul motiv este din cauza popularitatii lui Mach-E, care anul trecut a fost desemnat Vehiculul electric inaugural al anului de la Car and Driver si a primit in mare parte, recenzii pozitive.