General Motors intentioneaza sa se intoarca in Europa cu modele alimentate de baterii, incepand cu marca Cadillac dar ia in considerare si vanzarea uriasului vehicul electric Hummer.

Sursa: Motor1.com

Miscarea ar fi un impuls reinnoit in regiune, dupa ce compania si-a vandut marcile de masa Opel si Vauxhall in 2017 catre ceea ce este acum Stellantis, dupa doua decenii de pierderi financiare constante.

Extinderea ofertei GM i-ar extinde prezenta pe o piata in care compania vinde in prezent doar vehicule de lux si masina sport Corvette in numar mic.

Un purtator de cuvant al GM a spus ca nu au fost luate decizii finale, cert este ca GM a reinviat recent marca inactiva Hummer, incepand productia pickup-ului electric in luna Decembrie, chiar daca invierea marcii a fost controversata in randul ecologistilor. Ceea ce nu e greu de inteles, in special cunoscand trecutul modelului Hummer H2 care folosea aproximativ un galon (3,8 litri) de combustibil pentru a conduce 10 mile (16 km).

Producatorul auto a achizitionat marca Hummer de la antreprenorul militar AM General la sfarsitul anilor 1990, in apogeul boom-ului SUV-urilor din SUA.

Sursa: ccarprice.com

Preturile ridicate la benzina au redus vanzarile, iar falimentul GM din 2009 a determinat compania sa opreasca productia tuturor Hummer-urilor in 2010, in timp ce GM a vandut cea mai mare parte a operatiunilor sale europene, a continuat sa comercializeze un numar limitat de modele Cadillac importate printr-o unitate elvetiana.

Compania are in vedere si infiintarea unui startup de mobilitate in Europa, impreuna cu posibilitatea de vanzari traditionale.

Vanzarile de vehicule noi din Europa au scazut pentru a 11-a luna consecutiv in mai, deoarece inflatia record si scaderea increderii consumatorilor s-au alaturat intreruperilor prelungite ale lantului de aprovizionare.

Un raport Bloomberg Intelligence prezice ca livrarile vor incepe in a doua jumatate a acestui an.