Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul VW Diess avertizeaza ca fabricile auto sunt expuse riscului de oprire a furnizarii de energie

CEO-ul Grupului Volkswagen , Herbert Diess, a avertizat ca trecerea de la energia ruseasca nu are loc suficient de rapid pentru a-l proteja pe producatorul german de o oprire brusca a livrarilor de gaze naturale.



Sursa: volkswagen.ro


Producatorul auto isi va pastra capacitatea de a-si conduce centralele electrice cu carbune in loc de gaz, din cauza dependentei Germaniei de importurile rusesti.


VW va pastra capacitatea de a-si conduce centralele electrice cu carbune in loc de gaz din cauza dependentei Germaniei de importurile rusesti, a declarat Diess intr-un interviu pentru Forumul Economic Qatar de la Doha. Desi s-au facut progrese in ceea ce priveste aprovizionarea cu gaz natural lichefiat din SUA si din alte tari, construirea infrastructurii necesare va dura timp.


„Probabil ca nu va merge suficient de repede pentru a face fata unei perturbari majore”, a declarat Diess Anna Edwards .


Compania a introdus noi modele alimentate cu baterii, merge mai departe cu un plan de a adauga o fabrica de vehicule electrice aproape de sediul sau din Wolfsburg si construieste un lant cuprinzator de aprovizionare cu baterii.


In timp ce razboiul din Ucraina, cresterea ratelor dobanzilor si inflatia afecteaza apetitul pentru risc al investitorilor, Diess a spus ca nu vede inca distrugerea cererii in sectorul auto. VW are aliniate comenzi de vehicule electrice pentru „aproximativ un an” si este optimist ca isi va atinge obiectivele pentru 2022.


Sursa: hallvw.com


„Nu vedem ca cererea clientilor sa scada in prezent, dar asta s-ar putea schimba”, a spus el.


VW ar putea depasi Tesla ca cel mai mare producator de vehicule electrice in 2024, potrivit Bloomberg Intelligence, o proiectie pe care Elon Musk a contestat-o ​​in interviul sau la evenimentul de la Doha de marti. Diess a spus ca VW are „cea mai larga gama de vehicule electrice de pe piata mondiala”.


Cu toate acestea, Diess a adresat recent intrebari dificile cu privire la problemele de la unitatea de software a VW care intarzie lansarea noilor modele.


CEO-ul a spus ca este multumit de tehnologia principala a marcii sale de autoturisme VW si este increzator ca unitatile sale Porsche si Audi isi pot rezolva provocarile in curand. El a adaugat ca revizia structurala la VW va necesita mai multa rabdare.


„Dezvoltarea competentelor software la un nivel in care suntem 90% autosuficienti va dura aproximativ un deceniu”, a declarat Diess.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA