Aproape Masini

Acum avem si magazin online

AlixPartners estimeaza ca problemele lantului de aprovizionare vor dura pana in 2024

Constrangerile de aprovizionare si deficitul de semiconductori se vor agrava in industria auto pana in 2024, a declarat firma de consultanta AlixPartners la briefing-ul sau anual Global Automotive Outlook.



Sursa: consultancy.org


Firma a prezis ca vanzarile globale de vehicule vor scadea la 79 de milioane in 2022 de la 80 de milioane anul trecut, dar vor creste la 87 de milioane in 2023.


Raportul firmei mai spune ca industria auto a facut progrese in electrificare. Potrivit informatiilor primite miercuri, industria a angajat 526 de miliarde de dolari pana in 2026 pentru tranzitia de la vehiculele pe benzina la vehiculele electrice.


AlixPartners declara ca materiile prime pentru vehicule electrice au avut un cost de 8.255 USD per vehicul, aproape dublul costului materiilor prime pentru vehiculele cu ardere interna din cauza costului crescut al cobaltului, nichelului si litiului. Elmar Kades, de asemenea co-lider al practicii auto si industriale, a declarat in timpul briefing-ului ca se estimeaza ca tranzitia la vehiculele electrice va aduce un  cost de 70 de miliarde de dolari pana in 2030 pentru producatorii si furnizorii de automobile. Raportul spune, totusi, ca 40 pana la 60% din aceste costuri ar putea fi prevenite daca companiile ar evita falimentul si ar reduce costurile de continuitate si cele pentru instrumente.


Raportul mai spune ca modelul de afaceri al statiei de incarcare pentru vehicule electrice nu este viabil in prezent si ca sunt necesare mai multe statii de incarcare publice. Potrivit lui Kades, SUA trebuie sa investeasca aproape 50 de miliarde de dolari in infrastructura de incarcare pana in 2030 pentru a satisface cerintele de electrificare.


Sursa: evspias.com


„Familiile cu case au o tendinta mare de a incarca acasa dar cealalta categorie de populatie care nu au aceasta posibilitate, trebuie sa incarce extern”, a spus Kades. „Statiile publice de incarcare din SUA trebuie sa creasca in urmatorii opt, noua, 10 ani cu un factor de 18”.


Raportul spune ca achizitiile de vehicule electrice ar putea reprezenta 33% din vanzarile globale de automobile pana in 2028 si 54% pana in 2035, in crestere fata de mai putin de 8% din vanzarile de anul trecut.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA