Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla intrerupe productia in Germania si China dupa ce a incheiat un trimestru instabil

Tesla va intrerupe temporar activitatea de la fabrica sa de langa Berlin pentru a perfectiona procesele de productie, cum ar fi reducerea timpului pe care fiecare masina il petrece la statiile de productie.



Sursa: bloomberg.com


Producatorul auto va opri cea mai mare parte a productiei pe linia sa de asamblare Model Y din Shanghai in primele doua saptamani din iulie, apoi va opri linia Model 3 pentru o perioada de 20 de zile incepand cu 18 iulie, a raportat Bloomberg luna trecuta.


Lucrarile de modernizare a fabricii pentru a creste productia ambelor vehicule sunt de asteptat sa fie finalizate pana la inceputul lunii august.


Luni, TeslaMag a declarat ca fabrica germana a producatorului auto va lua o pauza de doua saptamani incepand cu 11 iulie. Site-ul german a raportat ca Tesla intentioneaza sa-si dubleze aproximativ rata de productie din august.


Radiodifuzorul german RBB a raportat luni ca pauza, care va dura pana pe 22 iulie, va permite optimizarea si reajustarea proceselor de productie de la fabrica de masini.


Ziarul Bild a citat raportul TeslaMag spunand ca o parte a reviziei uzinei se va concentra pe faptul ca pentru caroseriile auto este un timp de doar 30 de secunde la fiecare statie de productie, in loc sa petreaca pana la trei minute in fiecare etapa.


Tesla a spus ca vrea sa produca 500.000 de masini pe an in Grunheide desi momentan fabrica produce doar 1.000 de masini pe saptamana, aproximativ o zecime din plan, a spus Bild , adaugand ca nu este clar cati dintre cei 4.500 de angajati vor fi trimisi in vacanta si cati tehnicieni vor ramane pentru a reorganiza productia.


Sursa: euractiv.com


Cea mai mare lovitura adusa performantei Tesla in ultimul trimestru a venit din blocarea de cateva saptamani din Shanghai, ca raspuns la un focar de COVID. Compania a facut eforturi extraordinare pentru a-si redeschide fabrica de acolo si pentru a o mentine in functiune, cu mii de muncitori dormind la fata locului pentru a mentine productia partiala.


In timp ce Shanghai este cea mai productiva fabrica a Tesla, fabricile sale din Germania si Austin, Texas, sunt abia la inceput.


„Berlinul si Austin pierd miliarde de dolari in acest moment, deoarece exista o multime de cheltuieli si aproape deloc productie”, le-a spus Musk proprietarilor Tesla din Silicon Valley, pe 31 mai.


Inchiderea din Shanghai si luptele care au generat noi fabrici au contribuit la o scadere a actiunilor Tesla cu 38% in cele trei luni care s-au incheiat in iunie, o scadere trimestriala record.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA