Guvernul regional Emilia-Romagna al Italiei va purta discutii cu Silk-FAW saptamana viitoare, din cauza temerilor unor posibilitati ca planurile companiei chinezo-americane de a investi 1 miliard de euro pentru a produce masini sport electrice in zona sa nu mai continue.

Sursa: autodesignmagazine.com

Silk-FAW, un startup intre firma americana de inginerie auto si design Silk EV si producatorul chinez de automobile FAW, intentioneaza sa dezvolte si sa produca hipermasini de lux electrice si hybrid in China si in Italia sub brandul Hongqi.

Anul trecut, orasul Reggio Emilia a fost ales pentru a se construi o unitate de productie si un centru de cercetare, intr-o zona cunoscuta sub numele de Valea Motorului Italiei, care gazduieste marci precum Ferrari, Lamborghini, Maserati si Ducati.

Productia era de asteptat sa inceapa la inceputul anului 2023, dar planul nu a inregistrat inca progrese semnificative. Compania a invocat probleme legate de finalizarea unui contract ipotecar pentru a cumpara teren pentru fabrica.

Vincenzo Colla, seful dezvoltarii economice in guvernul regional Emilia Romagna, a declarat pentru Reuters ca a organizat un apel cu directorii Silk-FAW pentru 14 iulie pentru a evalua planul si daca compania are suficienta finantare pentru a continua cu investitiile promise la un an dupa ce acestea au fost anuntate public.

Sursa: silkfaw.com

Directorul general Katia Bassi a declarat miercuri pentru Reuters ca Silk-FAW va oferi clarificari saptamana viitoare cu privire la o gama larga de probleme, inclusiv cele financiare.

Ea a refuzat sa dea mai multe detalii, adaugand ca, in ciuda unei intarzieri in achizitia terenului, compania a continuat sa dezvolte cele doua modele pe care vrea sa le produca in Italia, hypercarul hybrid S9 si masina sport electrica S7.

Bassi a spus ca Silk-FAW lucreaza pentru a strange suma de peste 1 miliard de euro pentru plan. Intrebata daca Silk-FAW va incepe in cele din urma sa construiasca masini in Italia, ea a raspuns: „Acesta este scopul nostru”. Aceasta a mai adaugat ca momentan compania operationala italiana este inca in proces de aprobare a bilantului sau pentru 2022.