Volkswagen Group of America va colabora cu Redwood Materials, compania de reciclare a bateriilor, pentru o noua strategie in SUA.

Sursa: electreck.co

VW a spus ca legatura sa cu Redwood va crea o retea de reciclare a bateriilor vehiculelor electrice Volkswagen si Audi, in SUA.

Redwood, care a fost lansat de co-fondatorul Tesla, JB Straubel, a incheiat deja un parteneriat cu Toyota, Ford, Volvo si Tesla pentru a recicla bateriile folosite pentru vehiculele electrice si are de asemenea parteneriate cu Panasonic si Amazon.

VW a declarat intr-un comunicat ca legatura sa cu Redwood va crea o retea de reciclare a bateriilor Volkswagen si Audi EV in SUA. Anuntul vine pe fondul angajamentului Volkswagen ca 55% din vanzarile sale din SUA sa fie vehicule electrice pana in 2030.

Companiile vor folosi reteaua de dealeri a Volkswagen pentru a recicla bateriile. La magazine se vor analiza bateriile iar daca nu pot fi reparate, vor fi expediate la uzina lui Redwood din Nevada. „Colaborarea poate sprijini capacitatea si expertiza locala a bateriei, pe masura ce Volkswagen isi continua tranzitia catre un portofoliu electrificat”, se arata in comunicat.

Volkswagen a spus ca va colabora cu dealerii sai pentru a crea o „economie circulara a vehiculelor electrice” pentru a reduce costurile si a returna materiile prime producatorilor de baterii din SUA. Redwood a declarat ca va identifica bateriile la sfarsitul vietii lor si „va recupera mai mult de 95% din metale precum nichelul, cobaltul, litiul si cuprul”.

Sursa: forbes.com

Parteneriatul va integra de asemenea bateriile prototip Volkswagen care trebuie reciclate in mod corespunzator, in cadrul laboratorului de inginerie a bateriilor al producatorului auto, langa uzina de asamblare din Chattanooga.

La fabrica, „se va intensifica ansamblul bateriei, care vine impreuna cu formarea si asamblarea prototipului”, a declarat un purtator de cuvant al Volkswagen pentru Automotive News. „Toate aceste baterii care sunt folosite fie in cercetare, fie in asamblarea de testare, de asemenea, in materiale aflate la sfarsitul duratei de viata, se transforma chiar in baterii care trebuie reciclate in mod corespunzator”.